Naast bekende hits van Amerikaanse artiesten werden door het harmonieorkest onder leiding van dirigent Mark ten Breul tijdens dit themaconcert ook concertwerken van verschillende Amerikaanse staten gespeeld. Foto: Dinie Lindenschot.
Naast bekende hits van Amerikaanse artiesten werden door het harmonieorkest onder leiding van dirigent Mark ten Breul tijdens dit themaconcert ook concertwerken van verschillende Amerikaanse staten gespeeld. Foto: Dinie Lindenschot.

Afwisselende muzikale reis door Amerika

RUURLO – Energiek. Zo kan men het concert 'Sophia's Lust Great Again!' van Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust het best omschrijven. Zaterdagavond 15 februari namen de Ruurlose muzikanten het publiek in zaal De Keizerskroon mee op reis door Amerika.

Door Jan Hendriksen

Het werd een afwisselende muzikale reis die exact om half acht begon. Naast bekende hits van Amerikaanse artiesten werden door het harmonieorkest onder leiding van dirigent Mark ten Breul tijdens dit themaconcert ook concertwerken van verschillende Amerikaanse staten gespeeld. Dit alles ondersteund met beelden op de achtergrond. De succesvolle slagwerkgroep Volharding uit Borculo, onder leiding van instructeur Jan Kreunen, waarmee Sophia's Lust een actieve en warme samenwerking onderhoudt, verzorgde ook een optreden waarbij oren én ogen niets tekort kwamen.

Het orkest opende het concert met - hoe toepasselijk - het Amerikaanse volkslied (The Star-Spangled Banner) gevolgd door 'Where Eagles Soar' dat verwees naar de schoonheid en vrijheid van de staat Maine, in het noordoostelijke puntje van de Verenigde Staten. Vervolgens werd 'Statue of Liberty' gespeeld. In het nummer 'Statue of Liberty' werd de grootste pracht van het Vrijheidsbeeld en alle symboliek die het belichaamt 'omschreven'. Op het scherm achter de orkestleden waren prachtige beelden van het beeld bij de muziek te zien.

Hierna werd 'Dakota' gespeeld, dat verwees naar de indianen die in Dakota woonden. Voor de pauze besloot het orkest haar optreden met 'Captain America March' en met muziek uit de film 'Dances with Wolves'. Hierna was het de beurt aan de slagwerkgroep van De Volharding, die onlangs zeer succesvol was op het NK slagwerkensembles en de tweede plaats behaalde in de tweede divisie. De formatie onder leiding van Jan Kreunen bekroonde hiermee tien maanden van repeteren en perfectioneren van de gespeelde composities.

Tijdens het optreden speelden de slagwerkers de nummers 'Party Nuts', 'Emotions of Life' en 'Rhythms of Sanchez'. Na de pauze vervolgde het harmonieorkest van Sophia's Lust het concert met de nummers 'Arizona', 'The Road to the West' en 'Forrest Gump'. Natuurlijk ontbrak Elvis Presley niet. In een met medley van de Amerikaanse 'The King of Rock & Roll' lieten de bijna vijftig orkestleden maar liefst twaalf van zijn grootste hits horen. Met het swingende nummer 'Family Guy' uit de gelijknamige humoristische tekenserie besloot het orkest het afwisselende en hoogstaande energieke themaconcert dat op een prettige wijze door Renate Hendriksen werd gepresenteerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden