Gerrie Visschers en Dirkje Hogevonder van Tafeltje Dekje Ruurlo samen met Rolande en Wiljo Kuenen (v.l.n.r.) van  Keurslager Kuenen die de maaltijden voor Tafeltje Dekje gaan verzorgen.  Foto: PR
Gerrie Visschers en Dirkje Hogevonder van Tafeltje Dekje Ruurlo samen met Rolande en Wiljo Kuenen (v.l.n.r.) van Keurslager Kuenen die de maaltijden voor Tafeltje Dekje gaan verzorgen. Foto: PR

Tafeltje Dekje Ruurlo stapt over naar Keurslager Kuenen

RUURLO – Tafeltje Dekje Ruurlo betrekt haar koelverse maaltijden voor haar cliënten vanaf 3 maart van Keurslager Kuenen uit Ruurlo. Daarmee komt een einde aan de samenwerking tussen Coen Evers Horecagelegenheid uit Keijenborg die de koelverse maaltijden de laatste jaren aan Tafeltje Dekje Ruurlo leverde.

Door Jan Hendriksen

"We kiezen met de overgang voor kwaliteit en voor een plaatselijke onderneming", zo laten voorzitter Gerrie Visschers en secretaris en coördinatrice Dirkje Hogevonder van Tafeltje Dekje Ruurlo de reden van de overgang weten. Gerrie Visschers: "Wiljo en Rolande Kuenen bieden op de dezelfde basis de koelverse maaltijden aan Tafeltje Dekje Ruurlo aan zoals we dat gewend zijn. Dat betekent dat onze vrijwilligers de maaltijden op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmorgen blijven bezorgen. En onze gebruikers hebben voor elke dag weer de keuze uit diverse maaltijden. In dat opzicht verandert er niets. De overstap brengt wel met zich mee dat de hoofdmaaltijd met dertig eurocent zal stijgen en 6.50 euro gaat kosten. Daarnaast kan men tegen een kleine meerprijs uit een voor- en of nagerecht kiezen."

Veelal zijn de maaltijden van Keurslager Kuenen aangepast aan het seizoen. Dat is in de winter vaak een lekkere Hollandse pot of soep, maar ook een goede pasta kan in de winter zeer goed smaken. "In de zomer werken we veel met lichtere maaltijden en maken steevast gebruik van streekproducten", zo verklaart Wiljo Kuenen. Iedereen die niet meer of moeilijk voor eigen warme maaltijd kan zorgen, kan in Ruurlo en Mariënvelde, al sinds 1977 een beroep doen op de maaltijdservice van Tafeltje Dekje die een zelfstandige stichting is. In het verleden betrok men de maaltijden onder meer van het plaatselijke Woonzorgcentrum De Bundeling en de regionale Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Vanuit een garagebox aan de Wildenborchseweg opereren de vrijwilligers die de maaltijden op vaste dagen en tijdstippen komen afleveren. Ruim veertig jaar geleden begon men in Ruurlo met het bezorgen van warme maaltijden. Klanten konden zes dagen per week een warme maaltijd thuis bezorgd krijgen. Alleen op zondag werd niet bezorgd. Na verloop tijd werd overgegaan naar koelverse maaltijden met een bezorging van drie maal per week. Dirkje Hogevonder: "We hebben momenteel een groep van elf vrijwillige bezorgers die bij toerbeurt drie maal per week bijna dertig klanten van maaltijden voorzien."

Concurrentie
In 1977 was Tafeltje Dekje de enige organisatie in Ruurlo die maaltijden aan huis bezorgde. Nu zijn er meerdere bedrijven die zowel koelvers als warme maaltijden aan huis bezorgen. "Wat dat betreft is de 'concurrentie' vergroot. En dat kunnen we ook wel merken. Er is en lichte terugloop in het aantal klanten. Maar we voorzien altijd nog in een duidelijke behoefte en houden ons nog steeds goed staande. Laat dat duidelijk zijn. Zeker sociaal. Want onze vrijwilligers bezorgen de maaltijden bij sommige mensen tot in de koelkast en hebben altijd tijd voor een 'praatje'. Sommige 'klanten' zien dan ook uit naar de bezorging voor een sociaal 'contact' moment", zo verklaart Gerrie Visschers tot slot.

Wil men gebruik maken van Tafeltje Dekje dan kan men contact opnemen met Dirkje Hogevonder, tel. 0573 450215, b.g.g. 06 12997447.

Meer berichten