'Ram de Vlam' in Borculo

Algemeen

BORCULO - Ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan krijgt het Brandweermuseum in Borculo in de voorjaarsvakantie (22 t/m 29 februari) een bijzondere 'attractie' binnen. Het gaat om 'Ram de Vlam' van de veiligheidsregio Noord Holland Noord, een educatieve beleving voor jong en oud.

'Ram de Vlam' is een marktwagen, die speciaal voor Veiligheidsregio Noord Holland is ontworpen en gebouwd door FireWare. De wagen is ingericht als huiskamer van Smokey, de rookmelder. In de huiskamer hangt een televisie waar een animatie op te zien is van hond Smokey. Er gebeuren allerlei ongevallen: de droger vliegt in brand en de vlam slaat in de pan. Als verrassing gebeuren de ongevallen synchroon met de animatie 'echt' in de huiskamer. In de animatie is een quiz verwerkt waaraan het publiek kan deelnemen. Stemmen gebeurt door het juiste antwoord op de brandmelder te kiezen die is ingebouwd in de klep van de marktwagen.

Brandveiligheid
De campagne brengt brandveiligheid op een leuke manier onder de aandacht. Preventie en tijdige alarmering zijn van levensbelang, want bij een woningbrand heeft men maar drie minuten tijd om zichzelf in veiligheid te brengen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant