Foto: PR
Foto: PR

Gerrie Veenstra over 'bijzondere (schaduw)planten'

Lezing Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o.

BERKELLAND - Aan de hand van een powerpointpresentatie vertelt Gerrie Veenstra binnenkort bij Groei & Bloei over bijzondere (schaduw)planten. Speciale planten die je doorgaans niet vaak zult vinden in de tuincentra. De eigenaar van kwekerij & sfeertuin De Botterhutte deelt kennis uit zijn jarenlange eigen ervaring.

De bevlogen kweker uit het Achterhoekse plaatsje Halle (gemeente Bronckhorst) let niet zo op kleuren. Volgens hem geeft dat de meest verrassende effecten. Het spel van bladvormen en bladgroottes – met een bescheiden bloei - in de schaduw boeit hem des te meer. Zijn ervaringen en kennis doorgeven aan andere plantenmensen vindt hij plezierig en inspirerend. "Het is een vrij onbekend terrein, terwijl er zo veel mooie soorten zijn."
Veenstra vertelt over varens, hosta's en heel veel andere niet-doorsnee schaduwplanten. Hij helpt misverstanden over hosta's de wereld uit. En laat zien hoe je rustpunten creëert. De lezing begint aansluitend aan de (besloten) ALV van Groei&Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o.

De lezing is op dinsdag 3 maart, aanvang 20:30 uur. HCR Prinsen, Eibergseweg 13, Haarlo. Kosten: leden gratis (op vertoon van ledenpas), niet leden 5 euro.

Meer berichten