De Music Show Scotland stopt met toeren. Foto: PR
De Music Show Scotland stopt met toeren. Foto: PR

Music Show Scotland stopt met toeren

Plannen voor eigen concerthal in Borculo

BORCULO - Na vijftien succesvolle jaren stopt de Nederlandse productie Music Show Scotland, met de thuisbasis in Borculo, in december 2020 met toeren door Europa. De show is op 28 maart voor het allerlaatst te zien in Nederland, in Ahoy Rotterdam. Beertens Events, de organisatie achter deze productie wil een eigen concerthal gaan bouwen in Borculo.

De tribunes in de concerthal moeten plaats bieden aan circa drieduizend bezoekers en er kunnen ook andere muziekproducties en events plaatsvinden. De concerthal krijgt de naam 'the Castle. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en heeft de organisatie de keuze moeten maken om voorlopig te stoppen met de productie van de show in de huidige vorm. De allerlaatste show van de tour zal zijn in de König Pilsener Arena in Oberhausen'op 19 december 2020.

Van 't Timpke naar Ahoy
In de afgelopen vijftien jaar heeft Music Show Scotland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van Sporthal 't Timpke in Borculo naar uitverkochte shows in Ahoy Rotterdam en het GelreDome in Arnhem. Maar daarnaast ook elders in Europa, zoals onder andere het Hallenstadion in het Zwitserse Zürich, Jyske Bank Boxen in Herning Denemarken, Mercedes Benz Arena in Berlijn en het Sportpaleis in Antwerpen. Zelfs the SSE Hydro in Glasgow stond in april 2019 op het tourschema, maar kon destijds helaas niet doorgaan door de onzekerheden van de Brexit. De productie toerde met een gigantische cast van driehonderd pipers, drummers, muzikanten, dansers en crew uit zowel Nederland, Schotland, België en Duitsland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden