Anja Bikkel en Marieke ten Dolle (rechts) waren met Rinus Tragter (achtergrond) onder toeziend oog van de Reurpop mascotte Rupo de eerste kaartkopers tijdens de Nachtoele actie. Foto: Jan Hendriksen
Anja Bikkel en Marieke ten Dolle (rechts) waren met Rinus Tragter (achtergrond) onder toeziend oog van de Reurpop mascotte Rupo de eerste kaartkopers tijdens de Nachtoele actie. Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Nachtoele in de rij voor tickets Reurpop

Ruim zeventig procent van kaarten is al verkocht

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Hij was net als bij de vorige editie de eerste in de lange rij wachtende kaartkopers: Rinus Tragter uit Ruurlo. Ruim twee uur van tevoren nam Tragter op donderdagavond 7 februari plaats voor het toegangshek van IJsclub Ruurlo aan de Wiersseweg dat toegang bood tot de kantine. Ruim op tijd voor de late 'Nachtoele'-kaartverkoop voor de dertiende editie van het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop dat dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni aan de Wiersseweg plaatsvindt.

Vader Stef en zijn zoon Robbin Overbeek waren de nummers twee en drie in de rij en Anja Bikkel en Marieke ten Dolle de nummers vier en vijf. Het Ruurlose vijftal werd exact om elf uur naar binnen geloodst waar twaalf vrijwilligers op maar liefst zes computers konden inloggen om de kaarten te kunnen reserveren. "We maken gretig gebruik van deze aantrekkelijk kaartverkoop. Nu kosten de kaarten ons 12,50 euro, hierna twintig. Tel uit je winst", zeggen Anja en Marieke die naast de zondagskaarten voor zichzelf ook kaarten voor hun kinderen kochten. Maximaal waren per dag vier kaarten per persoon te bemachtigen.
Buiten was het aardig fris, maar niemand die je daarover hoorde. De 'Nachtoele-actie' was vooraf verkondigd via de diverse weekbladen van Achterhoek Nieuws en social media als Facebook en Instagram van Reurpop. Met als resultaat een flinke rij wachtende rij kaartkopers die op zijn langst zeker tweehonderd meter lang was. Als een van de laatsten meldde zich rond middagnacht Han Stapelbroek met zijn vriendengroep uit Ruurlo. Een kratje Grolsch vergezelde het vijftal.
De lange rij van wachtende Reurpop-liefhebbers liep ook na middernacht lekker door en voor koffie, thee, warme chocolademelk en broodjes knakworst werd gezorgd door Coop Ruurlo en IJsclub Ruurlo. Onder het genot van muzikaal vermaak van The Dudes of Hengel uit het Gelderse Hengelo, vuurkorven en een prachtige uitgelichte omgeving (mogelijk gemaakt door Delighted) was het aangenaam toeven. Uiteindelijk zorgde de 'Nachtoele-verkoop' ervoor dat Reurpop in een kleine drie uur tijd voor ruim zeventig procent uitverkocht is. En dat terwijl er nog geen artiest bekendgemaakt is.

Fantastisch
"Een prachtig resultaat waar we trots op zijn. Er heerste weer een fantastische sfeer en tal van kaartkopers waren verrast over de locatie van de verkoop", liet voorzitter Martijn Klein Brinke van de organiserende Stichting Vrienden van Reurle weten. Ook bestuursleden van IJsclub Ruurlo waren verrast over de grote toeloop. "Wat een prachtig gezicht. Ik weet dat het festival ontzettend leeft onder de Ruurlose bevolking maar ik ben er persoonlijk nog nooit geweest omdat er veelal in juni een andere activiteit op de agenda prijkt. Maar dit jaar moet ik maar eens gaan", zegt één van de bestuursleden terwijl een tweetal meiden een kreet van vreugde slaakt als ze hun kaarten betaald hebben en mascotte Rupo het tweetal knuffelt. Speciale dank voor het mogelijk maken van de Nachtoele-actie gaat uit naar de Reurpop-vrijwilligers, de buurt, Delighted, Mark Fokkink Tweewielers, Coop Ruurlo, Filmage, Suikertante, De Tapperij Ruurlo, IJsclub Ruurlo, Globe Security, Kwakkel Aggregaten, Focus Fashion en Team Oele. De resterende kaarten zijn te koop via de website.

www.reurpop.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden