De hooiberg in de kunstwandelroute. Foto: PR
De hooiberg in de kunstwandelroute. Foto: PR

Extraatjes voor Kunstwandelroute

BORCULO - Er is meer dan alleen beeldende kunst. Daarom mogen komende zomer tijdens de Berkellandse Kunstwandelroute rond het Galgenveld en Boerderijmuseum De Lebbenbrugge bij Borculo ook niet-beeldende kunstenaars hun talent tonen. Dat kunnen zangers zijn, of instrumentalisten of poppenspelers bijvoorbeeld.

In de zomerperiode van 6 juni tot en met 20 september zijn maar liefst ruim dertig ontwerpen van beeldende kunstenaars te bewonderen zijn langs de Kunstwandelroute. In een vijftal weekenden gedurende periode krijgen ook niet-beeldende- kunstenaars een podium om hun kunst en vaardigheden aan de bezoekers te kunnen tonen. Binnen het gevarieerde aanbod aan kunstuitingen kunnen ook verhalenvertellers, dichters of dansers zich presenteren. Als plek daarvoor heeft de organisator Kunstkring B Art daarvoor de hooiberg in gedachten.
B-Art heeft zelf al enkele artiesten benaderd, maar nodigt ook andere (vrijetijds)kunstbeoefenaren uit zich aan te melden. Er zijn richtlijnen voor bedacht. Omdat alles zich buiten in de vrije natuur afspeelt wil Kunstkring B-Art daar namelijk op geen enkele manier afbreuk aan doen. De rust en stilte van het gebied mogen voor wandelaars die speciaal daarvoor komen niet verstoord worden. Net zoals bij het plaatsen van de kunstwerken in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Waterschap Rijn en IJssel grote zorgvuldigheid in acht wordt genomen om harmonie te vinden tussen de beeldende kunst en de natuur, zo wil de Kunstkring dat ook doen met betrekking tot het geluid. Zo is het gebruik van geluidsversterkende middelen en instrumenten dan ook niet toegestaan. Slechts de natuurlijke klanken van mensenstemmen en van de instrumenten mogen zich vermengen met die van de omringende natuur.

Meedoen
Amateur- en beroepskunstenaars die graag op deze manier aan de Kunstwandelroute willen deelnemen kunnen hun belangstelling kenbaar maken aan de organisatie met een e-mail aan secretariaat@kunstkringbart.com. Omdat het evenement geheel draait op vrijwilligers wordt hetzelfde verwacht van de deelnemers. Zij krijgen dus geen financiële vergoeding. De organisatie zal een greep doen uit de aanmeldingen om een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. De weekendactiviteiten staan gepland op 6 en 28 juni, 26 juli, 23 augustus en 20 september.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden