De weersomstandigheden voor de wandelaars waren af en toe wat 'winderig'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen
De weersomstandigheden voor de wandelaars waren af en toe wat 'winderig'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen (Foto: )

Winderig wandelen in vierde tocht 'Winter5maandse'

BARCHEM/LOCHEM – Ondanks de winderige weersomstandigheden namen zondag toch nog ruim tweehonderd wandelaars deel aan de vierde wandeling uit serie 'Wandel5Maandse' van de Barchemse wandelsportvereniging DOS die vanaf Zwem- en Sportcentrum De Beemd in Lochem van start ging. Van de kleine aanpassingen vanwege het weer had niemand last.

Door Jan Hendriksen

Vrijdag kwamen de eerste telefoontjes, e-mails en whatsapp-berichten al binnen bij de organiserende wandelsportvereniging met de vraag of de wandeltocht wel doorging in verband met code oranje die door het KNMI was afgegeven. "Als bestuur van WSV DOS-Barchem hadden we afgesproken de beslissing over het al of niet laten doorgaan van de tocht op zondagmorgen acht uur te nemen. Als bestuur zijn we daarvoor zondag samen met de route- en rustcommissie om acht uur bijeengekomen bij Zwem- en Sportcentrum De Beemd te Lochem", vertelt ad-interim voorzitter Ab Hamer van DOS.
Er werd besloten alle afstanden (6, 10, 15 en 25 kilometer) te laten starten maar de sluitingstijd van het inschrijfbureau met twee uur te vervroegen naar 14.00 uur zodat alle wandelaars voor de ergste storm huiswaarts konden keren. Ab Hamer: "Ook hebben we de lus door het bos van landgoed De Boekhorst geschrapt omdat dit bos te risicovol was voor de wandelaars. Het weer was de grote onzekere factor voor deze wandeldag maar het viel achteraf reuze mee."
De routes van de vierde wandeling uit de Winter5maandse liepen zondag door de omgeving van het Lochemse natuurgebied Het Grote Veld, de landgoederen De Velhorst en De Boekhorst om vervolgens na de rustlocatie via buurtschap Klein Dochteren terug te voeren naar de start/finish locatie De Beemd waar de wandelaars zich konden afmelden. DOS Barchem kijkt ondanks de winderige weersomstandigheden terug op een gezellige wandeldag.

De routes voor de laatste wandeltocht uit de Winter5maandse zijn al gereed. Deze tocht start op zondag 15 maart vanaf camping Reusterman in Barchem. Meer informatie over de wandeltochten is te vinden op de website van de wandelsportvereniging of via tel 06-28721114 (na 18.00 uur). Meer foto's op www.achterhoekfoto.nl.

www.wsvdosbarchem.nl

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden