Klootschieters trotseren wind

RUURLO - Weer of geen weer, storm of geen storm, de klootschieters verschenen zondag gewoon aan de start voor de voorlaatste wedstrijd in de landelijke straatcompetitie van dit seizoen. Koploper Zwolle morste enkele punten door achter Beuningen en Ons Streven als derde te eindigen.

De voorsprong in het totaalklassement is voor de Achterhoekers nog steeds zes punten op nummer twee Ons Streven. 't Broek uit Ruurlo wist een goed resultaat neer te zetten door als achtste te eindigen. Op het nieuwe parcours van het Twentse KV Mander bleek de harde wind nauwelijks vat te krijgen op de klootschieters. Vrijwel alle teams waren goed bezig op de gladde betonwegen waar hoge gemiddelden werden gerealiseerd.
Beuningen, de nummer
twee in het totaalklassement, was met 42 schoten de beste van de dag. Ons Streven volgde met 44 schoten op de tweede plaats voor Zwolle en Mander die 45 schoten lieten noteren. 't Broek had 47 schoten nodig net als naaste concurrent De Brink uit Ootmarsum. 't Broek mocht als laatste starten en begon redelijk tot goed. Directe tegenstander was Vooruitzicht uit Oldenzaal dat beter uit de startblokken kwam en gelijk de leiding nam. Na tweederde van het 5,5 kilometer lange parcours bedroeg de voorsprong van Vooruitzicht twee schoten op de mannen uit Ruurlo. Tijd om het roer om te gooien. Met een serie lange schoten van Eric Klein Haneveld, Geert Vruggink, André Vruggink en Patrick Zieverink aangevuld met een paar erg lange schoten werd de achterstand goedgemaakt. Met nog 250 meter te gaan werd er nog een tandje bij gezet. Vooruitzicht bleef in twee schoten net voor de finish liggen terwijl 't Broek de finish met dertien meter wel haalde. Een paar meter meer en zij waren zelfs nog een plaatsje hoger geëindigd.
't Broek staat na dit weekend op d
e zevende plaats in het tussenklassement met een gelijk aantal punten als De Brink. Zwolle blijft koploper in de tussenstand.
De
zevende en laatste Landelijke Straatwedstrijd is 22 maart. Deze zal plaatsvinden in Beuningen bij afdeling van de Kloatscheeters Twente Oost (KTO) van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden