Postzegelbeurs in Borculo

BORCULO - Hij is er al sinds 1965: de jaarlijkse postzegelbeurs van de Filatelistenvereniging Lochem, Borculo, e.o. Op zaterdag 22 en zondag 23 februari is het weer tijd voor 'Filafestival Borculo'.

Bij de verzamelaars in de (Eu)regio en daarbuiten staat dit evenement hoog aangeschreven. Bezoekers uit het hele land hebben de weg naar de Borculose beurs gevonden. Het Filafestival heeft alles te bieden op het gebied van het verzamelen van postzegels, poststukken en prentbriefkaarten; van pincet tot album. De verscheidenheid aan deelnemers staat hier borg voor. Een 'legertje' van vrijwilligers van de vereniging zorgt voor de opbouw en het draaiend houden van de vele activiteiten. Tevens kunnen zij advies geven over het opzetten van een verzameling. Waar de beginner op moet letten; het behandelen van postzegels, het hanteren van postcatalogi, taxeren en eventuele verkoop. Op de eerste plaats komt echter het stimuleren van het verzamelen. De jeugd heeft hierbij haar eigen stekje.

Veilingen
Op zaterdag houdt de vereniging 's middags om 16.00 uur een Verenigingsveiling. Op zondag op 15 uur volgt het tweede gedeelte van de veiling. Het materiaal hiervoor is door de leden zelf ingebracht. De veilingcatalogus laat zien wat er aangeboden wordt. Het veilingmateriaal (kavels) is uitsluitend tijdens de beursdagen te bezichtigen. De catalogus is op aanvraag per e-mail verkrijgbaar (verzoek naar pvdedriehoek@gmail.com) of tijdens dit weekend in de zaal.
Op zondag kan elke bezoeker deelnemen aan een gratis verloting. De trekking daarvan is om 15.00 uur, en de deelnemers moeten waar wel persoonlijk bij aanwezig zijn.
Filafestival 2020 wordt gehouden in het gebouw van Muziekcentrum Borculo (Haarloseweg 7). Tel. 0545 273404. De beurs is op beide dagen van 9.30 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden