'Leave No Trace' bij CINEbieb Borculo

BORCULO - Op vrijdagavond 14 februari in de Bibliotheek Borculo de film 'Leave No Trace' te zien. Het is een uit 2018 daterende film van regisseur Debra Granik, gebaseerd op een boek van Peter Rock.

De film gaat over Will (Ben Foster), een Irak-veteraan met ptss. Hij heeft zo'n afkeer van de beschaving, dat hij samen met zijn dertienjarige dochter Tom diep verborgen in de bossen bij Portland, Oregon leeft. Tot ze worden ontdekt. Dit prachtige, subtiele sociaal drama van Granik is haar eerste film na Winter's Bone (2010), de film die van Jennifer Lawrence een ster maakte. Deze film zou hetzelfde kunnen doen met de Nieuw-Zeelandse actrice Thomasin McKenzie, die geweldig is als Tom. Een naam die overigens pas gekozen werd na de repetities. Tom is namelijk de afkorting van Thomasin en werd tijdens de repetities steeds gebruikt. Een fictieve naam leek daarna niet meer te passen.
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Het totale overzicht van alle films zien is ook te vinden op onderstaande website.
Toegangskaartjes voor de films zijn eveneens via deze website te koop. Ze kosten 6 euro en leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting. De film begint om 20.00 uur. Bezoekers krijgen na afloop een consumptie aangeboden om nog even gezellig na te praten.

www.oostachterhoek.nl/cinebieb

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden