Veel animo voor EHBSO-cursus

HAARLO - De sporters in Berkelland kunnen weer met een gerust hart het veld op of de zaal in. Op twee interactieve cursusavonden hebben 43 vrijwilligers van elf Berkellandse sportverenigingen zich verdiept in Eerste Hulp bij Sport Ongevallen. Met veel nieuwe en/of opgefriste kennis en een EHBSO-certificaat op zak kunnen de trainers verder met hun teams.

Dat gebeurde bij de door de Sport Federatie Berkelland (SFB) georganiseerde cursus EHBSO, die gegeven werd door Ernst Jan Somsen. Deze is opgeleid in de sport en de geneeskunde en heeft zich gespecialiseerd in het voorkomen van en handelen bij sportblessures. De cursus werd gegeven na een vraag van IJsclub Ruurlo. De SFB ondersteunt de sportverenigingen in Berkelland graag vraaggericht. En dat er vraag naar deze cursus was bleek wel door het enorme aantal inschrijvingen.
Op de eerste cursusavond bij zaal Prinsen in Haarlo op 30 januari vertelde Ernst Jan over de meest voorkomende sportblessures, de symptomen en de manier van (be)handelen. Tijdens cursusavond twee werd de verbanddoos ondersteboven gehaald. Wat moet er absoluut in zitten, wat kun je er beter uitlaten en hoe gebruik je nou eigenlijk zo'n gaasje, verbandje of pleister? Deelnemers kwamen ook zelf in actie met het oefenen van de stabiele zijligging. Uiteraard was er ruimte voor vragen over blessures binnen de eigen sporttak.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden