De kersverse NK Veldrijden 2020 Puck Langenbarg kreeg van het bestuur van RTC De Stofwolk met links Dennis Rondeel en rechts Eddy Goossens een extra NK-shirt overhandigd. Foto: Theo Huijskes

Nederlands Kampioen Veldrijden Puck Langenbarg gehuldigd

Algemeen

RTC de Stofwolk trots op wielervedette

Door Theo Huijskes

REGIO - Afgelopen donderdag is op het buitenterrein van de op het sportpark De Bijenkamp in Eibergen gehuisveste wielerclub RTC De Stofwolk de 13-jarige Puck Langenbarg uit Ruurlo als de kersverse Nederlands Kampioen Veldrijden bij de jeugd uitbundig gehuldigd. Het waren de bestuursleden Dennis Rondeel en Eddy Goossens die na afloop van de op het eigen parcours gehouden clubkampioenschappen cross, een trotse en super-gelukkige Puck een meer dan verdiend podium aanboden.

Achtereenvolgens Goossens en Rondeel staken hun bewondering voor de door Puck Langenbarg geleverde topprestatie niet onder stoelen of banken. "Toen je in 2015 jouw intrede deed bij RTC De Stofwolk, kwam al direct aan het licht dat wij met jou een geboren wielertalent in huis hadden", aldus Eddy Goossens. Aangevuld door Dennis Rondeel met de opmerking dat het behaalde Nederlands Kampioenschap een prachtige bekroning is van een goed seizoen oftewel een wielerjaar waarin Puck Langenbarg bij iedere nationale wedstrijd telkens bij de eerste tien wist te eindigen.

Bij de Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden van dit jaar, gehouden op 25 januari in het Brabantse Moergestel, verschenen maar liefst vijf jeugdleden van RTC de Stofwolk aan de start. Voor Puck Langenberg, startende in categorie zes bij de meisjes, betrof het al haar zesde NK Veldrijden. Bij haar eerste NK Veldrijden in januari 2016 in Eerde/Schijndel veroverde Puck al direct een vijfde plaats in categorie 2. De daarop volgende jaren (2017 tot en met 2019) werd ze bij hetzelfde NK in categorie 3 vierde, in categorie 4 tweede en vorig jaar was ze in Helmond succesvol met weer een tweede plaats in categorie 5.

Puck's grote doel, het behalen van de nationale titel in 2020, is nu gelukt. Ergens ook weer niet zo opmerkelijk, omdat ze deze keer een bijzonder goed seizoen met aanspreekbare resultaten achter de rug had. Zo stond zij bij bijna alle wedstrijden op het hoogste podium. De verwachtingen dit jaar in Moergestel waren daarom hooggespannen. Maar bij Puck Langenbarg verliep deze keer alles zoals gepland. Reeds in de eerste ronde van de kampioenswedstrijd schoot zij met vier andere meiden weg, om vervolgens in de tweede ronde een hogere versnelling in te zetten met het gevolg dat niemand van het deelnemersveld haar nog kon volgen. Het resultaat was een bijzonder technische prestatie met uiteindelijk de door haar begeerde titel als beloning.