De organisatie van de Berkelland Folkloremiddag 2020 is in handen van de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo. Foto: PR.
De organisatie van de Berkelland Folkloremiddag 2020 is in handen van de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo. Foto: PR.

Folkloristische dansen uit Berkelland

RUURLO – Inmiddels is het de vijftiende Berkelland Folkloremiddag sinds de gemeenten Ruurlo, Borculo, Neede en Eibergen in 2005 werden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Berkelland. Dit jaar zal deze Berkelland Folkloremiddag plaatsvinden op zondag 9 februari in zaal De Keizerskroon te Ruurlo.

Op deze middag zullen alle folkloristische dansgroepen uit de gemeente Berkelland zich aan het publiek presenteren met hun dansen en daarbij een stuk folklore uitdragen. Elke verenigingen geeft hieraan een eigen invulling. De deelnemende groepen zijn de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, de Diekhookse Klumpkes uit Borculo, de Lebbenbruggedansers uit Borculo en de Plaggenmeijers uit Rekken. Naast de traditionele dansen en voordrachten vindt er in de pauze een verrassend muzikaal optreden 'uut 'Reurle' plaats. Ook is er gelegenheid om samen een dansje te wagen. De organisatie van de Berkelland Folkloremiddag 2020 is in handen van de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo. Aanvang van de Folkloremiddag is om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis.

Meer berichten