In de vernieuwde zelfstandige VVV Ruurlo staat de 'DNA'-omgeving van Ruurlo en de Achterhoek centraal. Zo komt het groene karakter van landgoederen, kasteel en boerenschuren tot uiting in het ontwerp, Foto: VVV Ruurlo.
In de vernieuwde zelfstandige VVV Ruurlo staat de 'DNA'-omgeving van Ruurlo en de Achterhoek centraal. Zo komt het groene karakter van landgoederen, kasteel en boerenschuren tot uiting in het ontwerp, Foto: VVV Ruurlo.

VVV Ruurlo weer gastvrij

Algemeen

Open dag op zaterdag 1 februari na metamorfose winkel en informatiepunt

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Na een sluiting van een maand is het op vrijdag 31 januari zover. Wethouder Marijke van Haaren-Koopman van de gemeente Berkelland opent dan de nieuwe VVV. De VVV Ruurlo heeft in de afgelopen weken een metamorfose ondergaan en is vanaf 1 februari weer open voor inwoners en vakantiegangers. In het eerste 'Gastvrijheidspunt' in de Achterhoek is er op die zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur een speciale Open Dag.

Nadat anderhalf jaar geleden de eerste gesprekken werden gevoerd met de Stichting Achterhoek Toerisme, verantwoordelijk voor de promotie van de Achterhoek, kwam het in het voorjaar van 2019 tot een concrete invulling van de plannen tot realiseren van een 'Gastvrijheidspunt' in Ruurlo. In december werd er een grote uitverkoop gehouden van veel artikelen om ruimte te maken voor de nieuwe formule. Vanaf 3 januari is er keihard gewerkt door de vrijwilligers en aannemers om het gehele interieur te vervangen.
Opdrachtgever tot het transformeren van de vernieuwde VVV is de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), waar de VVV onderdeel van is. De transformatie van de winkel is tot stand gekomen door plaatselijke en regionale ondernemingen. Zo zorgde De Spannevogel uit Ruurlo voor de nieuwe vloerbedekking, Smeelen Schilderwerken (Ruurlo) voor een nieuwe kleurstelling en de Fa. Altena (Ruurlo) voor de technische installatie. Rusink Interieurbouw uit Varsseveld en Menkhorst Standbouw uit de Veldhoek namen het interieur voor hun rekening. De hele uitvoering is geheel volgens de planning verlopen zodat de vrijwilligers afgelopen week konden beginnen met het verkoopklaar maken van winkel en informatiepunt.
Ruurlo is de eerste in een reeks veranderingen van VVV's in de regio, die op initiatief van Stichting Achterhoek Toerisme zullen worden omgebouwd. De STAR/VVV Ruurlo is bijzonder trots dat zij deze stap als eerste mocht maken en het bestuur is bijzonder tevreden over hetgeen is gerealiseerd en blij met de vernieuwing. Voorzitter Rene Swienink van de VVV Ruurlo: "De gast vraagt vandaag de dag andere zaken dan een aantal jaar geleden. Daar speelt de vernieuwde VVV helemaal op in. Ook voor inwoners is het een bezoek meer dan waard. Het Gastvrijheidspunt als inspiratiebron."

Groene karakter
In de vernieuwde zelfstandige VVV Ruurlo staat de 'DNA'-omgeving van Ruurlo en de Achterhoek centraal. Zo komt het groene karakter van landgoederen, kasteel en boerenschuren tot uiting in het ontwerp, is er een touchtafel en een inspiratiewand. De bezoeker treft in het VVV-pand een hele nieuwe inrichting met natuurlijke materialen. Ook zijn er diverse verwijzingen in de inrichting naar activiteiten, kasteel en museum, het landelijke karakter en het doolhof. Op een wand zijn tips te zien voor een bezoek aan Ruurlo, een kaart waar bezoekers hun fietsroute kunnen plannen en een Achterhoek-kaart met highlights om te bezoeken in de regio.

Touchtafel
In de vernieuwde balie is een touchtafel verwerkt, waarmee de informatrices bezoekers kunnen inspireren. In de touchtafel kan informatie worden opgevraagd over bijvoorbeeld attracties en musea, eten en drinken of sportieve activiteiten. Door middel van foto's en filmpjes krijgt de bezoeker een goed beeld van de diverse belevenissen in de regio. Ook zijn er routekaarten voor wandelen of fietsen opgenomen in de tafel.

Stimuleringsprogramma
De vernieuwing van VVV Ruurlo maakt deel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven. Hierbij wordt gewerkt aan de realisatie van gastvrijheidspunten (kleinere locaties met beperktere interactiviteit) en inspiratiepunten (grotere locaties met veel interactiviteit). Bij alle locaties staan inspiratie van inwoners en gasten, de identiteit van de omgeving en een eigentijdse uitstraling op de eerste plaats. De transformatie naar een 'Gastvrijheidspunt' van de VVV Ruurlo is mede mogelijk gemaakt door een forse financiële bijdrage van de zelfstandige Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo en door het voortvarende en constructieve overleg met Stichting Achterhoek Toerisme. Ruurlo is het eerste gastvrijheidspunt dat geopend wordt in de Achterhoek. VVV Winterswijk zal in april als eerste inspiratiepunt open gaan.

Open dag
Om iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met de nieuwe VVV, stelt zij op 1 februari van 10.00 tot 14.00 uur haar deuren open. Bezoekers maken daarbij de kans op het winnen van een 'Mooi in Ruurlo Cadeaubon'. De VVV toont tevens alle nieuwe Achterhoek(se vlag) producten en andere leuke producten, alsmede de VVV-Cadeaukaart en de Mooi in Ruurlo cadeaubonnen die uitsluitend bij de VVV Ruurlo te koop zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant