De illustraties van het verhaal over 'Het Huis op de Rots' werden met een beamer op het plafond geprojecteerd. Foto: PR.
De illustraties van het verhaal over 'Het Huis op de Rots' werden met een beamer op het plafond geprojecteerd. Foto: PR.

Jong en oud bouwen tijdens Kliederkerk

Algemeen

RUURLO - In de Willibrordkerk in Ruurlo vond zondag 26 januari voor het eerst een Kliederkerk plaats. Tijdens deze eerste Kliederkerk was het thema 'Samen bouwen'.

De middag werd geopend met het voorlezen van het verhaal over 'Het Huis op de Rots'. De illustraties van dit verhaal werden met een beamer op het plafond geprojecteerd, terwijl ruim dertig kinderen liggend op kussens aandachtig naar boven staarden. Vervolgens konden de peuters, basisschoolkinderen en hun familieleden tijdens de Kliederkerkviering samen allerlei opdrachten, spellen en creatieve dingen rondom het thema 'Samen bouwen' ondernemen. Huizen van dozen bouwen, schatgraven, jenga spelen, samen blind tekenen, toren van Pisa spelen, keien versieren, een levende piramide bouwen en met bekers en dienbladen een toren bouwen om hier vervolgens bovenop te staan.
Naast de creatieve activiteiten zorgde kinderkoor Sing-a-Song onder leiding van Karin Hukker (op de piano) en Yvon Taken (op gitaar) voor prachtige muziek tijdens de viering. Deze werd uiteindelijk succesvol afgesloten met ranja, koffie/thee en heerlijk eten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant