BC Babo introduceert strippenkaart

Algemeen

BORCULO - De Borculose badmintonvereniging BC Babo introduceert een mogelijkheid om goedkoop kennis te maken met deze intensieve sport: de prepaid-kaart. Deze kaart is ook geschikt voor mensen die de sport graag willen bedrijven, maar tijd tekort komen voor een volledig lidmaatschap. Met de 30 euro kostende strippenkaart kan tien keer worden meegespeeld op de maandagavond (van 20 tot 22 uur).

Wie aan badminton denkt ziet doorgaans niet meteen een wedstrijdsport voor zich, maar meer een leuk tijdverdrijf op de camping. Maar badminton is meer dan alleen een 'pluimpje' overslaan. Het is een tactisch en snel spel, dat op verschillende niveaus gespeeld kan worden. Bij de BC Babo die dit jaar vijftig jaar bestaat, kan op elk niveau worden gebadmintond. Met de prepaid badmintonkaart, die sinds december te koop is kan de liefhebber tien clubavonden komen kennismaken. Ook een uitkomst voor sportievelingen die graag een shuttle willen slaan maar te weinig aanwezig kunnen zijn voor een lidmaatschap van een jaar.
Met de kaart kan ook Dynamic Tennis worden gespeeld. Dit spel wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld. Het net hangt op 82-85 cm. De oude regels van tafeltennis worden gebruikt, wat met name het dubbelspel aantrekkelijk maakt. Bij Dynamic Tennis wordt een speciaal ontwikkeld racket gebruikt met extreem laag gewicht van ca. 170 gram en een lichtgewicht foambal van ca. 15 gram. Dit geeft elke speler de mogelijkheid om snel, behendig en met effect te spelen. Dankzij deze materialen kost het nagenoeg geen kracht om de bal te spelen.
Spelers met een prepaid badmintonkaart kunnen deelnemen aan verenigingsactiviteiten zoals trainingen. Ze kunnen echter niet deelnemen aan competitiewedstrijden. De kaart is twee jaar geldig en is alleen voor seniorleden (vanaf 16 jaar). Zij mogen maximaal twee prepaid-kaarten achter elkaar gebruiken. Daarna moet worden overgegaan op een volledig lidmaatschap.
De strippenkaart is tijdens de speelavond op maandag verkrijgbaar en is persoonsgebonden. Wel is het mogelijk om iemand de kaart cadeau te geven. De kaart moet bij elk bezoek aan de clubavond worden afgetekend door een bestuurslid. Een lopend lidmaatschap kan niet worden omgezet in een prepaid badmintonkaart zolang het seizoen waarin het lidmaatschap is aangegaan nog doorloopt. Dit wordt pas een optie in een volgend seizoen. Het bestuur zal bij iedere aanvraag afwegen of er voldoende redenen zijn tot verstrekking van de kaart.
BC Babo traint in 't Timpke aan de Haarloseweg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant