Huize De Kamp in Neede siert de omslag van het boek. Foto: PR
Huize De Kamp in Neede siert de omslag van het boek. Foto: PR (Foto: )

Barchems echtpaar vertelt 'starke verhalen'

BARCHEM - Het tweede boek van Hendrik en Marianne Weening uit Barchem is uit. Na het succes van 'Vedan met Verhalen' is het nu tijd voor 'n Huus vol starke Verhalen', een dialectbundel met herkenbare en soms ontroerende verhalen uit het dagelijks leven.

'Een stadse deerne uut Amsterdam en een boerenjongen uut 't Oosten met eigen verhalen, gedichten en liedjes' is de ondertitel van het boek. Met onder meer 'Naor Kunst en Kitsch': met hoge verwachtingen gingen ze er naartoe. En: 'Vergetten', herkenbaar voor eenieder. Het levert 'völle laesplezaer' op. Naast de korte verhalen zijn er liedjes, gedichten. o.a. over de Berkel en de Seizoenen. 'Huus vol starke Verhalen' is een kostbaar bezit, vooral voor mensen die van de eigen streektaal houden. "Wie hopt dat de leu völle wille hebt met dit beuksken."
Hendrik (81) is rondleider bij de boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo. Vele jaren werkte hij als vertegenwoordiger bij de Weduwe van Nelle In Rotterdam. Hij schrijft regelmatig verhalen in het dialectblad De Moespot, een uitgave van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen en in plaatselijke bladen. Op regionale radiozenders Achterhoek FM en Berkelland FM is Hendrik regelmatig te horen met z'n verhalen. Verder bezoekt hij met z'n programma: "Ach lieve Tijd" allerlei groeperingen.
Marianne (66) geboren in Apeldoorn en was verpleegkundige. Ze is koordirigente, schrijft gedichten, liedjes, zingt en speelt piano. Van haar komt ook het Lebbenbruggelied en het Berkellied.
Samen met Marianne verzorgde Hendrik zes jaar lang de Staringavonden op de Wildenborch in klederdracht.
De met tekeningen zijn van Linda Majoor uit Lochem.
'n Huus vol starke Verhalen', met tekeningen zijn van Linda Majoor uit Lochem, is onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Cigo Borculo, Diane's Geschenkenpaleis en VVV in Neede, de Raedshop en Cigo in Ruurlo en Gellekink in Eibergen. Het boek kost 14 euro.

Meer berichten