De toneelgroep van het Brooks Toneel. Foto: PR.
De toneelgroep van het Brooks Toneel. Foto: PR. (Foto: )

Zaal ligt dubbel bij Brooks Toneel

RUURLO - De zaal van De Keizerskroon in Ruurlo lag op vrijdagavond 17 januari krom van het lachen. Dat was de schuld van het Brooks Toneel (officieel Toneelvereniging Tot Nut en Genoegen) dat daar een geweldige klucht voor het voetlicht bracht. Het was de eerste van drie voorstellingen van een komisch toneelstuk in drie bedrijven met als titel 'De geweldige dokter Paul', geschreven door Henk Roede.

De zaal lag dubbel om de vele dubbelzinnige woordgrappen en komische taferelen die door de spelers op de planken werd gebracht. De reacties van het publiek waren zowel tijdens als na afloop zeer lovend. Tijdens de voorstelling werden de spelers zelfs meerdere malen getrakteerd op een zogeheten 'open doekje'.
Onder leiding van de regisseurs Jon Florijn en Janny Goes brachten de spelers een zeer geslaagd stuk op de planken. Het toneel was in tweeën gedeeld. Het ene gedeelte deed dienst als wachtkamer en aan de andere kant was de (dierenartsen)praktijk van dokter Paul. Het spel golfde op en neer tussen de wachtkamer en de praktijk wat leidde tot meerdere hilarische momenten waar het publiek zeer goed op reageerde. Zondagmiddag werd de voorstelling speciaal voor de 'senioren' opgevoerd, wederom leidde dit tot een volle zaal. De spelers waren tijdens de voorstellingen zeer tekstvast en hadden weinig tot geen ondersteuning nodig van souffleuse Joke Aalderink. De grime werd evenals andere jaren verzorgd door Grimegroep Reurle.
Komende vrijdagavond (24 januari) om 20.00 uur is de laatste kans om dit geweldige toneelstuk van het Brooks Toneel te bezoeken. De spelersgroep hoopt wederom op een volle zaal in De Keizerskroon.

Lees ook

Meer berichten