V.k.n.r:  Voor: Lonneke Heijink en Marlein Kapers en achter: Nila Meulman en Lotte de Vrught behaalden een zilveren medaille. Foto: PR.
V.k.n.r: Voor: Lonneke Heijink en Marlein Kapers en achter: Nila Meulman en Lotte de Vrught behaalden een zilveren medaille. Foto: PR.

Zilver voor RGV op NK trampolinespringers

Algemeen

RUURLO - Met maar liefst vier trampolineteams nam de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV zaterdag 18 januari in Oss deel aan de Nederlandse kampioenschappen voor Clubteams 2019. Alle Ruurlose teams zetten scores neer om trots op te zijn. RGV 3-1 kwam zelfs met zilver thuis.

Het kampioenschap werd nu pas gehouden in verband met het WK in Tokio, dat in december 2019 plaatsvond. Het beloofde een pittige en spannende wedstrijd te worden in het grote sterke deelnemersveld. En dat werd het ook. In de 3de divisie namen de volgende teams deel: RGV 3-1 met Nila Meulman, Lonneke Heijink, Lotte de Vrught en Marlein Kapers en RGV 3-2 met Ayanna Norde, Jesper Mijnen, Joëlle Lusink en Zsa-Zsa van der Vlugt. In de 2de divisie verscheen aan de start RGV 2-1 met Alysia Buitenhuis, Larissa Buitenhuis, Mady Brundel en Pien Meulenveld. In de 1ste divisie trad RGV 1-1 aan met Koen Winkelhorst, Linn te Veldhuis en Tara Buitenhuis.
In de voorronde had elke springer alle oefeningen uitgesprongen en daar zaten echt hele mooie bij. Sommigen werden zelfs beloond met alleen maar achten. RGV 2-1 en RGV 3-1 wisten zich te plaatsen voor de finaleronde. Deze was extra spannend omdat er maar drie springers mochten meedoen. Alle scores telden dan ook, dus een foutje kon het team de medaille kosten.
RGV 2-1 behaalde een mooie vijfde plaats. In dit team zitten jonge springers die heel goed kunnen springen maar springen nog niet zo hoog als de junior en senior springers waardoor zij in de 'time of flight' te kort komen. Dat maakt de prestatie alleen maar groter. RGV 3-1 sprong een heel stabiele wedstrijd. Ook in de finale slaagden de drie dames erin hun zenuwen de baas te blijven: ze pakten gewoon het zilver.
RGV 1-1 werd keurig zevende en RGV 3-2 eindigde als elfde.