De 'oudjes' van VV Ruurlo die zaterdag aantraden tijdens de Nieuwjaarswedstrijd. Foto: PR.
De 'oudjes' van VV Ruurlo die zaterdag aantraden tijdens de Nieuwjaarswedstrijd. Foto: PR. (Foto: )

'Oudjes' beschikken nog over veel voetbalkwaliteiten

RUURLO - De publieke belangstelling was afgelopen zaterdagmiddag op sportpark 't Rikkelder niet groot voor de jaarlijkse traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Oud Ruurlo 1 en de huidige eerste selectie van voetbalvereniging Ruurlo en de aansluitende Nieuwjaarsreceptie. De toeschouwers die toch de moeite hadden genomen om naar 't Rikkelder te komen genoten van een 'fraai' duel waarbij het duidelijk werd dat de 'oudjes' van twintig jaar geleden onder leiding van de toenmalige hoofdtrainer Ary Klein Gunnewiek nog degelijk over veel voetbalkwaliteiten beschikken. De 'oudjes' verloren namelijk maar nipt met 0-2.

Door Jan Hendriksen

Het was zaterdag de laatste keer dat Oud – Ruurlo 1 onder leiding van Ary Klein Gunnewiek stond. De Eibergenaar nam in 2000 na vier seizoenen afscheid als hoofdtrainer met een prachtige promotie naar de vierde klasse van het district Oost van de KNVB. Als waardering voor die prestatie ontving Klein Gunnewiek zaterdag twintig jaar na dato uit handen van voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo een seizoenkaart voor het leven zodat hij altijd gratis de wedstrijden van Ruurlo 1 kan blijven bezoeken. "Ary is vier seizoenen hoofdtrainer bij VV Ruurlo geweest en is voor onze vereniging heel belangrijk geweest. Ary heeft voor mij een soort 'prestatiecultuur' bij VV Ruurlo geïntroduceerd en heeft daarmee eigenlijk de basis gelegd van die cultuurverandering. Daar zijn we Ary nog steeds erg dankbaar voor", aldus Meutstege. Een droom, een sprookje, nee gewoon realiteit. De nieuwe eeuw voor VV Ruurlo had met de promotie naar de vierde klasse in 2000 niet beter kunnen beginnen. Voor het eerst sinds 1963 speelde de hoofdmacht weer in de vierde klasse. In het seizoen 1999-2000 werd men overigens geen kampioen. Ruurlo promoveerde destijds via de nacompetitie. Een competitie die na twintig jaar nog fris in het geheugen van de Oud Ruurlo 1 spelers en trainer Ary Klein Gunnewiek stond. Want naast het promotieduel tegen VV Rietmolen op Tweede Pinksterdag op sportpark 't Rikkelder tijdens het Karel Stegeman toernooi werd dat seizoen nog gekenmerkt door twee bijzondere duels. Eerst werd gespeeld in de nacompetitie tegen UDI in Enschede, tien dagen na de vuurwerkramp in Enschede en daarna een duel tegen de latere kampioen TVO uit Beckum. In dat duel liep Ary Klein Gunnewiek met zijn spelersgroep in Beckum van het veld af, omdat de Ruurloërs aangeslagen waren na racistische opmerkingen van het thuispubliek tegen de toen vijftienjarige uit Burkino Faso afkomstige Joi Latti. "Ik was furieus toen ik Latti als talentvolle jeugdspeler, die in het Ruurlose asielzoekcentrum aan de Stationsstraat woonachtig was, inbracht en de aanhang van TVO vervolgens allerlei oerwoudgeluiden lieten horen. Daarna zongen ze Geef die aap een banaan, Het was vreselijk. Temeer omdat ik zijn trieste achtergrond kende."

Energie
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie liet voorzitter Henry Meutstege weten dat het bestuur afgelopen jaar veel energie had gestoken in het zijn van een vereniging. "We hebben de mening gepeild van onze leden door middel van een enquête, we zijn met leden individueel in gesprek gegaan en we hebben onder leiding van de Technische Commissie voor het eerst een informatieavond gehouden voor alle ouders van onze jeugdleden. En we krijgen terug dat dit gewaardeerd wordt, dus we zullen daarmee door gaan." Meutstege had het al eerder gezegd. "We geloven sterk in het principe dat wij een vereniging zijn en geen commerciële instelling. Dat houdt in voor ons dat het lid zijn van de vereniging VV Ruurlo betekent dat men bereid moet zijn om met elkaar samen te werken aan een gezonde en sterke vereniging. Daarom zullen wij ook in 2020 een beroep blijven doen op al onze leden."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden