De Drumklas van Volharding is voor iedereen die wil kennismaken met slagwerk. Foto: PR
De Drumklas van Volharding is voor iedereen die wil kennismaken met slagwerk. Foto: PR (Foto: )

Aan de 'slag' bij Volharding

BORCULO - Muziekvereniging Volharding uit Borculo gaat dit voorjaar van start met een nieuw project genaamd de Drumklas. Iedereen die altijd al een slagwerkinstrument wil bespelen, of wie benieuwd is hoe het is om slagwerker te zijn bij het leerlingen-, harmonieorkest of de slagwerkgroep, is hier welkom. De Drumklas is een moderne en motiverende manier om kennis te maken met de muziekwereld.

De Drumklas start op donderdag 9 april. De lessen zijn wekelijks van 19.00 uur tot 19.45 uur in het Muziekcentrum Borculo. De lessen staan onder leiding van de eigen slagwerkinstructeur Jan Kreunen. In dertien weken komen alle slagwerkinstrumenten voorbij en wordt er samen gewerkt aan enkele samenspeelstukken. Op dinsdag 30 juni is de grande finale. Tijdens het jeugdconcert van Volharding zal de Drumklas een optreden verzorgen en een stuk mee spelen met het leerlingenorkest.
De Drumklas is voor de deelnemers een vrijblijvend project van Volharding om te zien of muziek maken iets voor hen is. Na afloop van het project kan men verder gaan met de lessen bij het Segnocollectief. Volharding heeft het streven een jeugdslagwerkgroep op te richten. Na een jaar les bij de muziekschool komt de deelnemer in die groep om samen met andere slagwerkers aan de 'slag' te gaan. Er is geen leeftijd onder- of bovengrens.
Aanmelden voor de Drumklas kan op de website www.volhardingborculo.nl. Kosten van deelname aan dit project zijn 50 euro voor dertien weken vakkundig les.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden