Met hulp van vader Stef Overbeek werden de bomen woensdagmiddag met een oldtimer tractor en een kiepwagen naar het Zuivelplein gebracht. Foto: Jan Hendriksen..
Met hulp van vader Stef Overbeek werden de bomen woensdagmiddag met een oldtimer tractor en een kiepwagen naar het Zuivelplein gebracht. Foto: Jan Hendriksen..

Berkellandse jeugd zamelt 1.976 kerstbomen in

Ruurlose Robbin, Evelyne, Roan en Mandy absolute 'grootverdieners'

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Vorig jaar bedroeg de 'buit' 190 stuks. Maar dit jaar hadden Robbin (18) en Evelyne (10) Overbeek en Roan (10) en Mandy (7) Wilman uit Ruurlo met hulp van hun vaders Stef en Robin maar liefst 230 kerstbomen ingezameld. Ze waren woensdagmiddag 8 januari daarmee de absolute 'grootverdieners' tijdens de jaarlijkse kerstboominzameling in de gemeente Berkelland.

In de eerste dagen van januari had het Ruurlose zestal talloze straten in Ruurlo afgestruind. Op zoek naar kerstbomen die langs de weg waren gelegd of om ze op 'bestelling' af te halen. De vracht bomen die in aanloop naar de inzameling bij de familie Overbeek op de oprit aan de Beatrixlaan waren verzameld, was dan ook indrukwekkend. Met hulp van vader Stef werden de bomen woensdagmiddag met een oldtimer-tractor en een kiepwagen naar het Zuivelplein gebracht. Per boom leverde dat vijftig eurocent op voor Robbin, Evelyne, Roan en Mandy. In totaal bedroeg de oogst in Ruurlo 389 bomen. Dat waren er 41 meer dan in 2019 en bijna honderd meer in vergelijking met de inzameling in 2018. Evenals in Eibergen, Neede, Borculo, Noordijk, Rekken, Rietmolen, Beltrum, Haarlo, Geesteren en Gelselaar stonden in Ruurlo buitendienstmedewerkers van de gemeente Berkelland de kinderen op te wachten om de bomen in te nemen. Het was dan ook weer een drukte van belang bij de kerstbomeninzameling in de verschillende kernen. Jongens en meisjes met fiets, bolderkar, skelter of lopend, maar ook ouders, opa's en oma's met auto en aanhangwagen reden af en aan om de bomen naar de inzamelpunten te brengen. Toch was het aantal ingezamelde bomen in heel Berkelland met 1976 beduidend minder dan in 2019, toen er 2510 bomen werden ingezameld. In vergelijking met 2018 (1989 stuks) was het aantal praktisch gelijk. Wat gebeurt er met al die ingezamelde bomen? Die werden door een buitendienstmedewerker van de gemeente Berkelland met een vrachtwagen afgevoerd naar een depot van de gemeente aan de Foekendijk in Ruurlo, om versnipperd te worden en als compost hergebruikt te worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden