Brooks Toneel speelt klucht 'De geweldige dokter Paul'

RUURLO – Brooks Toneel brengt vrijdagavond 17 januari en 24 januari (aanvang 20.00 uur) en zondagmiddag 19 januari (aanvang 14.00 uur) de klucht 'De geweldige dokter Paul' in zaal De Keizerskroon op de toneelplanken. 'De geweldige dokter Paul' is een klucht in drie bedrijven geschreven door Hank Roede.

Vol enthousiasme begint Dokter Paul aan zijn eerste werkdag als dierenarts in zijn eigen praktijk. Echter komt hij er al snel achter dat zijn voorganger, Dokter Vermeulen, er wat bij kluste en het daarbij niet al te nauw nam met de ethiek. De dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk is namelijk een enorm stuk verderop. De meeste mensen in het dorp hebben met de illegale praktijken van Vermeulen geheel geen problemen, maar assistente Liesbeth is nooit ingelicht door de oude dokter en dat is maar beter ook. Dit is niet het enige probleem voor de nieuwe dokter, ook zijn ex Rita valt hem behoorlijk lastig. Zij zet alles op alles om hem weer terug te krijgen. Ondertussen moet Dokter Paul het ene medische probleem naar het andere proberen op te lossen, waarbij helaas soms zijn kennis te kort schiet. Zo hebben Arie en Corrie huwelijksproblemen en vallen daarmee Dokter Paul steeds lastig, iets waar Dokter Paul dus ook absoluut geen expert in is. Zijn adviezen werken eerder in het nadeel, dan in het voordeel. Berend de biologieleraar heeft een kuurtje nodig, maar of dit wel goed uitpakt… Rebecca komt ook geregeld met haar kattenreismand langs, maar of het bezoek nu altijd voor het beestje is of voor iets anders? De enige die wel met dieren langs komt is Wilhelmina, maar ook zij is een geval apart. Tot slot is er nog de postbode, die erg nieuwsgierig is en leest daarom alle post. Hoe moet deze chaos ooit weer tot een goed einde komen? Wederom een dolkomische klucht van Brooks Toneel. Ditmaal vol met misverstanden en dubbelzinnigheden, die garant staan voor een hilarische avond/middag.

Cast
De cast van Brooks Toneel bestaat uit Willy Kuenen, Janny Goes, Herman Horstman, Jos Freriks, Saskia Denneboom, Diny Schepers, Wilma Arink, Bert Groot Bramel, Annie Engelberts en Sandra Berendsen. Jon Florijn en Janny Goes verzorgen de regie en Joke Aalderink is souffleuse.

Entree
Na de oefenavonden in de kantine van Loonbedrijf Sturris aan de Slootsdijk wordt er nu druk gerepeteerd op het toneel bij De Keizerskroon. De uitvoeringen op vrijdag- 17 januari en vrijdagavond 24 januari beginnen om 20.00 uur (entree zes euro). Op zondag 19 januari is er een middagvoorstelling speciaal voor de senioren, aanvang 14.00 uur (entree drie euro).

Meer berichten