VV Ruurlo 1 en Oud VV Ruurlo 1 bij de Nieuwjaarswedstrijd 2019. Foto: PR
VV Ruurlo 1 en Oud VV Ruurlo 1 bij de Nieuwjaarswedstrijd 2019. Foto: PR (Foto: )

Oud VV Ruurlo 1 maakt z'n opwachting tijdens Nieuwjaarswedstrijd

RUURLO – Het was tijdens de millenniumwisseling het laatste en meest succesvolle seizoen voor trainer Ary Klein Gunnewiek van voetbalvereniging Ruurlo. Zaterdagmiddag 11 januari zal deze Eibergenaar voor het vierde en tevens laatste jaar aan het roer staan van het Oud-Ruurlo 1 elftal dat op die middag in het kader van de traditionele Nieuwjaarswedstrijd op sportpark 't Rikkelder tegen het huidige VV Ruurlo 1 aantreedt. Aanvang 14.00 uur.

Door Jan Hendriksen

In het seizoen 1999-2000 promoveerde VV Ruurlo 1 onder leiding van Ary Klein Gunnewiek middels een alles beslissende nacompetitie wedstrijd tegen VV Rietmolen op Tweede Pinksterdag tijdens het Internationale Karel Stegeman Toernooi op sportpark 't Rikkelder met VV Ruurlo naar de vierde klasse van het district Oost van de KNVB. Een resultaat waar Ruurlo ruim veertig jaar op had moeten wachten. Hiermee werd de basis gelegd voor de stabiele derde en vierdeklasser die VV Ruurlo de laatste twee decennia is. "De promotie was absoluut het ultieme hoogtepunt uit mijn trainerscarrière", zo laat de inmiddels 65-jarige Klein Gunnewiek in aanloop naar het Nieuwjaarsduel weten. Hij bewaart dan ook nog steeds zeer dierbare herinneringen aan de vier seizoenen die hij in Ruurlo als hoofdtrainer beleefde. Hield er zelf 'voetbalvrienden' voor het leven aan over. In zijn laatste seizoen bij VV Ruurlo reikte Klein Gunnewiek met zijn manschappen tot een tweede plaats in de vijfde klasse B achter kampioen Tot Vriendschap Opgericht (TVO) uit het Twentse Beckum. De selectie van VV Ruurlo spelers werd in seizoen 1999-2000 naast Ary Klein Gunnewiek als trainer begeleid door twee echte 'geel-zwarte' clubmannen als leider en grensrechter: Frits Berendsen en Henk Halfman. En ook de karakteristieke verzorger Johan de Wit speelde een belangrijke rol in het kweken van een eenheid in deze selectie. Bijzonder was dat in het seizoen 1999-2000 ook de piepjonge Wouter Schouten, de huidige trainer van Ruurlo 1, zijn debuut maakte in Ruurlo 1. Tot de vaste selectiespelers van het seizoen 1999-2000 behoorden onder meer Elvis Buitenhuis, Gunter ten Dolle, Bert Wentink, Arjan Heezen, Sander Engelberts, Herald Dimmendaal, Ronny Wopereis, Eelco Krikke, Jorick Schunselaar, Herbert ter Maat, Sander Wassink, Wouter Schouten, Chiel Tragter, Remco Florijn, Arian Timmerman en Teun Becker.

Nieuwjaarsreceptie
Voorafgaand aan de Nieuwjaarswedstrijd, die tweemaal een half uur duurt, zal de selectie van Oud-Ruurlo 1 gezamenlijk lunchen. Deze lunch zal ook worden genuttigd door de jongens van het huidige eerste elftal. Na de wedstrijd is er in het clublokaal een gezellig samenzijn waar ook de traditionele Nieuwjaarsreceptie van VV Ruurlo voor leden, donateurs en sponsoren zal plaatsvinden. Aanvang 15.30 uur.

Meer berichten