Zeventien teams in een mix van badmintonners en niet -badmintonners trokken enthousiast vrijdagavond 27 december ten strijde in sporthal 't Rikkenhage. Foto: PR..
Zeventien teams in een mix van badmintonners en niet -badmintonners trokken enthousiast vrijdagavond 27 december ten strijde in sporthal 't Rikkenhage. Foto: PR..

'Dik en Dun' winnaars Oudejaarstoernooi Badmintonclub Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Het team 'Dik en Dun' bestaande uit Mathieu Oosterink en Marcel ter Maat is winnaar geworden van het jaarlijkse Oudejaarstoernooi van Badmintonclub Ruurlo. In een alles beslissend rechtstreeks duel versloegen Mathieu Oosterink en Marcel ter Maat 'De Truckers' (Henry Bultman en Johan Eggink).

Zeventien teams in een mix van badmintonners en niet -badmintonners trokken enthousiast vrijdagavond 27 december ten strijde in sporthal 't Rikkenhage. In vier poules moest men in de onderlinge wedstrijden uitmaken wie er gewaagd waren aan elkaar. Met teamnamen als 'Waar beginnen we aan' (Else Schot en Rik te Kamp), 'De Groene Rakkers (Grego Notten en Soraya van Bree), 'Waarblijftdienieuwesporthal' (Dennis Ribbers en Maarten van Bree) werd al snel duidelijk dat plezier hetgeen was wat voorop stond. Na de pauze moesten alle nummers één, twee, drie en vier uit elke poule tegen elkaar. Doordat nu iedereen aan elkaar gewaagd was, was de spanning om te snijden.. Ook bij de poule met de minste punten werd er niets weggegeven. Zo raakte 'Team Pepernoot' (Lynn Bultman en Sylke Harkink) toch wel degelijk een pepernoot en liet enkele fraaie acties zien. Ook in de vaak vergeten grauwe middenmoot zaten enkele wedstrijden die een lust waren voor het oog van menig neutrale toeschouwer. Zo werden Dijana en Margot op de valreep verslagen door Dennis en Roy en hadden de 'Te Winkels' (Gijs en Ilse te Winkel) hun kruit reeds verschoten in de eerste poulewedstrijden waardoor er geen punt werd gepakt maar men toch trots kon zijn op hun prestatie. In de 'winnaarspoule' werd er met overtuiging gespeeld en vielen er veel hoogtepunten te noteren. Team 'Gisteren waren we beter' (Romy Gotink en Jeroen Elschot) bleken 'gisteren' inderdaad beter te zijn en verloor z'n wedstrijden. Team 'Ruurlo/Borculo' (Elise Meijer en Jan Everts) was goed op elkaar ingespeeld en mag tevreden terugkijken met een derde plaats. Team 'De Truckers' (Henry Bultman en Johan Eggink) liep al een tijdje naast de schoenen maar werd in een rechtstreeks duel met uiteindelijke toernooiwinnaar 'Dik en Dun'(Mathieu Oosterink en Marcel ter Maat) op z'n plaats gewezen (29-13). De lucht van zweet, spanning en emotie maakte plaats voor de geur van bier, hapjes en euforie in de gezellige kantine waar de prijsuitreiking plaatsvond. Het eerste rondje was van de vereniging aangezien Badmintonvereniging Ruurlo in 2019 veertig jaar bestond.

Wie ook wil badmintonnen in een ongedwongen gezellige sfeer, is welkom om eens vrijblijvend mee te doen bij Badmintonclub Ruurlo op donderdagavond in sporthal 't Rikkenhage. Voor meer informatie: www.bcruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo