Ook compositie van een foto komt aan de orde in de cursus. Foto: L. Tanis
Ook compositie van een foto komt aan de orde in de cursus. Foto: L. Tanis

'Je neemt geen foto, je maakt hem'

Algemeen

RUURLO – Henk Viscaal geeft op tien zaterdagochtenden een cursus in fotografie voor beginners. De cursus wordt gegeven in het Kulturhus in het Atelier, Nieuwe Weg 5 en start op 17 januari. Hij leert beginnende fotografen dat creativiteit en techniekbeheersing met een goed oog voor belichting belangrijk zijn bij het maken van prachtige foto's. Ook gevorderden zullen veel aan deze cursus hebben.

De bekende fotograaf Henri Cartier-Bresson zei ooit: "Je eerste 10.000 zijn je ergste", maar met de cursus van Henk Viscaal hoeft dit zeker niet het geval te zijn.
In deze praktische cursus leert Henk hoe men als hobbyfotograaf de camera beter kan leren bedienen. Tevens geeft hij veel tips & tricks hoe men betere foto's kan maken. Dit is vaak makkelijker dan gedacht. Henk leert de geheimen van de professionele fotografen en legt dit duidelijk uit. Hij werkt praktijkgericht, dus welke knop er in gedrukt moet worden, welke instelling te gebruiken en wanneer.

Na de cursus weet men mooie composities te maken en het 'kiekje' te ontstijgen.
Onderwerpen die aan bod komen, zijn: leren wat ISO, diagfragma en sluitertijd doen voor foto's; ervaren hoe in de praktijk ISO, diagfragma en sluitertijd zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen; aanpassen eigen houding en positie voor een goede foto; wat voor invloed bepaalde houdingen van het model hebben op de uiteindelijke foto; handige trucjes om de foto zo interessant mogelijk te maken.
Bij goed weer wordt er op locatie gefotografeerd.
Henk Viscaal is als fotograaf heel bekend in Berkelland. Al vroeg was hij met een camera in de weer. Ook begon hij met het afdrukken van eigen foto's in zwart en wit. Met het toenemen van de kennis over fotografie werden er regelmatig nieuwe camera's aangeschaft om alle mogelijkheden volledig uit te buiten. Als belangrijkste aspect van de fotografie heeft Henk geleerd om de camera volledig te beheersen en alle knoppen en instelwielen blindelings te kunnen vinden en bedienen. Henk geeft regelmatig cursussen Fotografie bij KunstKring Ruurlo om mensen verder op weg te helpen bij deze schitterende hobby.

Aanmelden kan via de website van de KunstKring Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo