Hartroerend was het prachtige lied 'Light a candle' dat door de vocalisten van Plica Vocalis werd gezongen. Foto: Martie Leusink.
Hartroerend was het prachtige lied 'Light a candle' dat door de vocalisten van Plica Vocalis werd gezongen. Foto: Martie Leusink. (Foto: )

Recordaantal bezoekers voor 41ste Kerst-Inn

RUURLO - Een schot in de roos was het idee van de projectgroep van de Kerst-Inn in Ruurlo om dit jaar voor het eerst twee voorstellingen te geven. Daarmee zouden meer toeschouwers een goede zitplaats in de Dorpskerk kunnen vinden. En dat lukte prima, want het evenement, dat zijn 41ste editie beleefde, trok meer dan driehonderd belangstellenden.

Buiten in de gure kou en regen klonk het sonore geluid van de enthousiaste Reurlse Midwinterhoarn Blaozers om de duisternis terug te dringen en het licht op te roepen. De eerste mensen kwamen al vroeg de mooi verlichte Dorpskerk binnen en werden warm verwelkomd bij de ingang. Al gauw vulde de kerkzaal zich met zowel 's middags als 's avonds meer dan honderdvijftig bezoekers.
Het thema van dit jaar was 'Kerst gaat niet alleen over Jingle Bells' en dat werd uitstekend vertolkt in prachtige liederen door het Projectkoor onder leiding van Yvon Taken, kinderkoor Sing a Song met dirigente Karin Hukker en Esther Wiegerinck met het koor Plica Vocalis.
Margriet te Morsche droeg zelfgeschreven poëzie voor. De belichting door Peter Leenders was zeer professioneel en deed de zangers goed uitkomen. De jonge componisten en tekstschrijvers Halina en Tamar Fleischeuer en Yara Christiaanse van het kerstlied kregen veel complimenten (én cadeautjes) voor hun originele lied, dat door iedereen werd gezongen. Hartroerend was het prachtige lied 'Light a candle' dat door de vocalisten van Plica Vocalis werd gezongen.
Na het dankwoord van Peter van der Heij waarin hij aandacht vroeg voor de kerstpakkettenactie en de Noodhulp door de kerken in Berkelland, werd er nog een spetterend 'Let them know it's Christmas time' gezongen, door alle koren én publiek. Iedereen stond op en zong en klapte mee. Een prachtig einde van twee schitterende voorstellingen. Buiten in de tent kon men nog nagenieten met warme chocolademelk en glühwein.

KunstKring
Kerst-Inn valt sinds 2012 onder de hoede van KunstKring Ruurlo. De Projectgroep, die bestaat uit Peter van der Heij, Ineke Lammers, Hennie Vink, Peter Leenders, Jessie Bokhoven, Hans en Jory Eggenhuizen bedankte alle vrijwilligers van de KunstKring en het koor Markant, wier inzet bijdroeg aan de twee geweldige vieringen.

Meer berichten