Kerstviering Willibrorduskerk Ruurlo

RUURLO - 'De onbevangenheid van een Kind' staat centraal in de kerstviering die op eerste kerstdag, 25 december, wordt gehouden in de Willibrorduskerk in Ruurlo. Voorganger is Jan Vreman en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door het koor Markant. De viering begint om 10 uur.

In de donkerste en de kortste dagen van het jaar probeert de mens zichzelf op te vrolijken met lichtjes en het vooruitzicht van twee kerstdagen met lekker eten en gezelligheid. In de kerstviering staat de onbevangenheid van het (kerst)kind centraal. Zoals alle kinderen horen te zijn, onschuldig, onbevangen, zonder pijn en verdriet, zorgeloos en vrij. Als we naar kinderen kijken zien we het kind in onszelf, het maakt ons blij, wat is het heerlijk om niet alles te hoeven weten, het slechte nieuws gaat aan ons voorbij. We geloven in de goedheid van de mens, en de liefdevolle wereld om ons heen.
Samen vieren de aanwezigen deze kerstmorgen de geboorte van 'ons' kerstkind. Met kerstliederen van over de hele wereld wordt het kerstkind bezongen en de manier waarop kinderen het kerstfeest ervaren. De liederen worden (deels samen met alle aanwezigen) gezongen door Markant, begeleid door het combo, onder leiding van Yvon Taken.

Meer berichten