Geen remises bij' t Stokpaard

RUURLO - Een schaakpartij eindigt in remise (onbeslist, puntdeling), wanneer beide spelers dat met elkaar overeenkomen, wanneer geen van beide meer materiaal genoeg heeft om de ander mat te kunnen zetten of na een herhaling van zetten (driemaal). Dat remises bij de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard niet veelvuldig voorkomen geeft aan met welke gretigheid er wordt gespeeld. De laatste twee weken kwam er niet eentje voor.

Rik Smit gaf als nieuw lid van de club zijn visitekaartje af door zijn eerste partij te winnen. Oded Yaron won twee weken geleden weer eens, maar moest het vorige week afleggen tegen Albert Vasse die de koppositie van André Eisink belaagt, mede door hun onderling duel te winnen. Ton Seleski wist honderd procent te halen uit de laatste twee partijen en stoomt ook op naar een goede eindklassering dit jaar.
De uitslagen van 10 december: Smit-Van Uhm 1-0, Seleski-Bluemers 1-0, Beltman-Buiten 1-0, Avé-Westerveld 0-1, Schutte-Eisink 0-1, Peters-Beunk 1-0 en Yaron-Vasse 0-1. De uitslagen van 3 december: Vasse-Eisink 1-0, Yaron-Buiten 1-0, Seleski-Westerveld 1-0, Avé-Bluemers 0-1 en Beltman-Van Uhm 0-1.
't Stokpaard speelt iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur in 't Schietkroontje. Belangstellenden zijn welkom.

Lees ook

Meer berichten