Kindje wiegen in Willibrorduskerk

RUURLO - Op eerste kerstdag, woensdag 25 december, vindt vanaf 15.00 uur weer het 'Kindje wiegen' plaats in de Willibrorduskerk, Groenloseweg 1 in Ruurlo. Het duurt ongeveer een half uur.

Tijdens deze bijeenkomst wordt het kerstverhaal verteld en dit wordt ondersteund door beelden uit het boek 'Kerstmis' van Dick Bruna.
Ook zullen Maria, Jozef, kindje Jezus, schaapjes en de engel niet ontbreken. Daarbij worden kerstliedjes gezongen en muziek gemaakt.

Het 'Kindje wiegen' is heel geschikt voor de (aller)jongste kinderen, van 0 tot 10 jaar, om het kerstverhaal te beleven in de kerk. De kinderen zitten dit keer niet in de houten kerkbanken maar op zachte kussens dicht bij de verteller. De interactie met de kinderen staat voorop.

Aan het einde van de bijeenkomst is er een collecte, de opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel dat zich inzet voor kinderen. Dit jaar naar Stichting Het Vergeten Kind. In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten zij zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden