De Aole Roop Safari: wandelen, natuur, dieren en de 'aole roop'. Foto: PR
De Aole Roop Safari: wandelen, natuur, dieren en de 'aole roop'. Foto: PR (Foto: Geert van der Veer)

Winterse 'safari'

EIBERGEN - Er zijn veel winterwandelingen deze tijd van het jaar. Maar die van de midwinterhoorngroep Eibergen is toch wel de bekendste en trekt altijd extra veel wandelaars. Mede omdat de wandeling altijd wordt verlevendigd aan de hand van een thema. Dit jaar is de wandeling op zondag 22 december. Wandelaars gaan deze keer op 'Aole roop safari'.

Door Rob Stevens

Inmiddels mag wel van een traditie gesproken worden als je het hebt over de midwinterhoornwandeling van de Midwinterhoorngroep Eibergen. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de spectaculaire wandeling twee jaar geleden over de nieuwe N18 in aanleg? Deze keer gaan wandelaars op Aole Roop Safari. Het wordt dit jaar een tocht door ongerepte natuur, rauwe wildernis en langs prachtige flora. Het traject loopt langs paden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Volgens de organisatoren is het maar de vraag of Jozef en Maria dit jaar de stal nog op tijd halen. Wandelaars wordt daarom verzocht het duo de weg te wijzen wanneer men hen tegen komt. Voor de kinderen is er onderweg een rebus om op te lossen.

Er zijn twee routes, de korte van zes kilometer en een langere van twaalf kilometer. Langs de route brengen de oeroude klanken van de midwinterhoorn wandelaars in een mystieke winterse sfeer. Bij houtvuren kan men op adem komen met een glaasje glühwein of anders.
Onderweg is ook een stand ingericht waar wandelaars informatie vinden over het nieuwste traject van de midwinterhoorngroep: de midwinterhoornplantage bij de Stokkersbrug. Wandelaars kunnen deze CO2-vriendelijke actie ondersteunen door een boom te kopen. Omdat het een groene safari is zijn er ook een aantal groene verenigingen aanwezig die wandelaars onderweg van informatie kunnen voorzien.
De start van de midwinterhoornwandeling is vanaf het openluchttheater. De startijd is tussen twaalf en twee 's middags. Wandelaars hebben zo nog ruim de tijd voor een bezoek aan de kerstmarkt rond de Oude Mattheüs na afloop van de wandeling.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden