Harmonieorkest Volharding speelt voor de burgemeester. Foto: Rob Stevens
Harmonieorkest Volharding speelt voor de burgemeester. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Serenade voor burgemeester Joost van Oostrum

BORCULO - De burgemeester van Berkelland Joost van Oostrum werd woensdag 4 december vijftig jaar. Reden voor 'een aantal inwoners van Berkelland', zoals ze zichzelf omschrijven, de burgemeester net voor de raadsvergadering dinsdag 10 december in de schijnwerpers te zetten.

Door Rob Stevens

Fotograaf Jaime Lebbink ziet Joost van Oostrum als burgemeester meestal aandacht hebben voor anderen. Diens verjaardag leek hem daarom een mooie aanleiding de rollen eens om te draaien. Hij zocht daarvoor contact met anderen. Lebbink: "Joost is toch iemand die altijd klaar staat voor anderen. Ik vond dit een mooie gelegenheid hem zelf eens in het zonnetje te zetten. Dan kan hij straks met een glimlach naar de raadsvergadering."

Een korte serenade leek Jaime wel passend. Een telefoontje naar Stefan Woestenenk, de voorzitter van de Borculose muziekvereniging Volharding, was genoeg om hun harmonieorkest te mobiliseren. Een orkest met enthousiaste muzikanten in leeftijd variërend van 12 tot 75 jaar. Stefan Woestenenk: "We vinden het een sympathiek gebaar. En het is toch al de vaste oefenavond van het harmonieorkest. Ons muziekgebouw is niet ver van het gemeentehuis. We hebben er net nog even twee nummers doorgenomen. En straks gaan we daar gewoon weer verder met oefenen."

Zo kwam het dat het orkest onder leiding van dirigent Rinus Bloemendaal, net voor de raadsvergadering, in de kantine van het gemeentehuis twee nummers ten gehore bracht voor de burgemeester, in gezelschap van zijn vrouw en dochter. Van Oostrum vond het 'harstikke mooi' en was blij dat hij 'niet zelf hoefde te dirigeren'. Dat had hij eens gedaan maar bleek toen niet zo'n succes. Vervolgens klonk afsluitend het 'Lang zal hij leven' dat uit volle borst werd meegezongen door de aanwezige ambtenaren, raadsleden en wethouders.

Video: Rob Stevens

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden