Ineke en Gerry, vanaf eind december allebei met pensioen. Foto: PR
Ineke en Gerry, vanaf eind december allebei met pensioen. Foto: PR (Foto: )

Apothekersassistente Gerry Otten met pensioen

RUURLO - Eind december gaat apothekersassistente Gerry Otten met pensioen. Samen met oud-collega en jeugdvriendin Ineke Hulshof, die afgelopen september al van haar pensioen mocht gaan genieten, was zij jarenlang één van de boegbeelden van de Ruurlose apotheek. Extra bijzonder, omdat beide dames vrijwel vanaf hun eerste tot en met hun laatste werkdag samen op de werkvloer hebben gestaan.

In november 1971 behaalde Gerry haar apothekersassistentendiploma, waarna ze – samen met Ineke - aan de slag kon bij Apotheek Kampman in Lochem. Daar heeft ze geruime tijd gewerkt, totdat er kinderen op komst waren. Na een tijdje niet in de apotheek werkzaam te zijn geweest, werd ze eind jaren '90 benaderd om te komen werken in de nieuw opgezette apotheek aan 't Rikkelder in Ruurlo, waar kort daarvoor haar collega Ineke ook in dienst getreden was.
En nooit heeft Gerry de Ruurlose apotheek meer verlaten; in goede en slechtere jaren is zij altijd loyaal gebleven aan de apotheek en aan haar cliënten. Met hart en ziel heeft ze zich in de daaropvolgende één-en-dertig jaar onvermoeid ingezet voor het belang van de farmaceutische zorg voor de Ruurloërs. Ondanks de ingrijpende veranderingen die de apotheek in verloop van tijd heeft ondergaan, heeft ze tot op haar laatste werkdag met plezier in de apotheek gestaan.
Voor velen, zowel patiënten als zorgverleners, is Gerry altijd een vriendelijke, betrokken en deskundige apothekersassistente en overlegpartner geweest. Gerry is een betrouwbare kracht, met veel aandacht voor de persoonsgerichte omgang en met een gulle lach.

Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd stopt Gerry met haar werk in de apotheek. Inmiddels heeft ze voldoende plannen op haar verlanglijstje staan, zodat men niet bang hoeft te zijn dat ze zich snel zal gaan vervelen. Ook na haar pensioen wil Gerry zich het liefst dienstbaar blijven inzetten, via bijvoorbeeld een maatjes-project of andersoortig vrijwilligerswerk. Daarnaast gaat ze ongetwijfeld ook wat meer tijd nemen voor haar gezin en familie, mogelijk met nog de nodige reisjes en uitstapjes voor de boeg.

Met de pensionering van Gerry komt er een einde aan een tijdperk in de Ruurlose apotheek; na Gerry's afzwaaien blijft er een compleet nieuw apotheekteam achter, dat zich de afgelopen jaren heeft gevormd en waaraan Gerry met een goed gevoel haar taken en verantwoordelijkheden heeft kunnen overdragen.

Op 27 december is de laatste werkdag van Gerry. Wie haar persoonlijk de hand willen schudden, mooie of dierbare herinneringen op willen halen, gewoon een gezellig kopje koffie met haar willen drinken en haar geluk willen wensen met haar nieuwe levensfase, is op vrijdag 27 december 's ochtends van harte welkom in Apotheek Ruurlo aan 't Rikkelder 22.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden