De projectgroep zong niet alleen met tweeëntwintig vrouwen tegelijk, maar wisselde in het programma af met zang in kleinere groepjes. Foto: Heike Kok.
De projectgroep zong niet alleen met tweeëntwintig vrouwen tegelijk, maar wisselde in het programma af met zang in kleinere groepjes. Foto: Heike Kok. (Foto: )

Ongedwongen sfeer tijdens 'December to Remember'

RUURLO - Om exact half vier gaan afgelopen zondagmiddag de deuren open van de Ruurlose Dorpskerk. Het publiek wordt ontvangen met bubbels en een hapje. Dit samen met de gezellige en ongedwongen sfeer doet vermoeden dat het een bijzonder concert gaat worden. En dat wordt 'December tot Remember' ook in de volle kerk.

@Seven is een 'female vocal group' uit Ruurlo onder muzikale leiding van Lotte Sieverink. In de zomer van 2019 telt de vocal group tien leden en besluit men om het project 'December to Remember' op te zetten. Twaalf nieuwe leden melden zich om mee te doen. Vol enthousiasme wordt gewerkt aan het repertoire dat bestaat uit nummers uit de Top 2000 en een vleugje kerst. In de aanloop naar het concert wordt ook nagedacht over locatie, aankleding en catering. Het hele concept moet kloppen vinden de meiden en dames van de groep. Een gezellige en succesvolle middag is het resultaat.
De muzikale reis start als er een regenkoor klinkt en na verschillende donderslagen het lied 'Africa' van Toto begint. Een van de jongste bezoekers roept spontaan: "Oh mam, ze zijn echt goed." Tijdens het concert worden onder meer 'Killer Queen', 'Let it be', 'Iedereen is van de wereld' en 'Christmas lights' ten gehore gebracht. De groep zingt niet alleen met tweeëntwintig vrouwen tegelijk, maar wisselt in het programma af met zang in kleinere groepjes, begeleid door verschillende instrumenten. Hierbij speelt de enige man (Floris Lievestro) op basgitaar. De rest van de muzikale begeleiding komt van leden uit het koor.
De reacties na afloop zijn lovend en iedereen kan nog nagenieten onder het genot van een drankje. De heerlijke hapjes zijn van Ellen's winkel van nu en Rocco Trattoria uit Ruurlo. Echt een 'December to Remember'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden