"Het was absoluut geen gemakkelijke keuze", zo verklaart Rinske Janszen de sluiting van Curves Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen.
"Het was absoluut geen gemakkelijke keuze", zo verklaart Rinske Janszen de sluiting van Curves Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Curves Ruurlo na veertien jaar dicht

'Niet voldoende rendabel voor voortzetting fitnessclub'

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Met pijn in het hart en nog steeds overtuigd van het Curves-concept neemt Rinske Janszen op vrijdag 27 december afscheid van de vrouwen die zij door de jaren heen bij Curves in Ruurlo heeft mogen begroeten. Na veertien jaar sluit Curves Ruurlo aan de Zuivelweg namelijk haar deuren. Rinske hoopt dat de vrouwen in een andere sportclub hun draai kunnen vinden.

"Het was absoluut geen gemakkelijke keuze", zegt Rinske Janszen-Zonnenberg (58) over de sluiting terwijl een aantal trouwe gebruikers van de fitnesstoestellen gebruik maakt. "Helaas is het ledenaantal, alle inspanningen ten spijt, door de jaren heen dusdanig afgenomen dat het openhouden van de sportclub voor een nieuwe periode zakelijk onverstandig is, mede met het oog op de benodigde toekomstige investeringen. Het vijfjarig contract met Curves Nederland en het huurcontract van het pand lopen per 1 januari 2020 af en die heb ik niet verlengd", aldus Rinske.
Het gebied rondom de Ruurlose club waaruit een gezond blijvend ledenaantal kan worden aangetrokken is volgens Rinske te beperkt en jongeren weten de club helaas niet -meer- te vinden. Een zoektocht naar een nieuwe exploitant leverde niets op. Rinske: "Ik verzorgde met Curves Ruurlo een regionale functie. In een straal van tien kilometer rondom Ruurlo kwamen de vrouwen naar mijn fitnesscentrum. De dichtstbijzijnde Curves-vestigingen in de Achterhoek zijn in Zutphen en Winterswijk te vinden."

Intensief
Afgelopen weken lichtte Rinske Janszen haar gebruikers in over de sluiting van de vestiging die op alle werkdagen zeven uur open is, in twee tijdsblokken. "En dat was best wel intensief. Het waren soms lange dagen. Maar de tijd is omgevlogen." In de beginjaren was de dertig minuten fitnessclub speciaal voor vrouwen gevestigd aan De Venterkamp. In de eerste jaren exploiteerde de Ruurlose Ellen Buitink Curves Ruurlo. In 2012 te verhuisde Curves Ruurlo naar de meer centrale locatie aan de Zuivelweg in Ruurlo waar Martine van Zijtveld de fitnessclub exploiteerde.

Overtuigd
Op 1 januari 2015 nam Rinske Janszen vol vertrouwen, energie en motivatie de club over van de vorige eigenaresse. Wat de Borculose na 1 januari gaat doen weet ze nog niet. "Ik moet eerst alle zaken rondom de sluiting afronden en dan zie ik begin volgend jaar wel verder. Er zal ongetwijfeld wel een nieuwe uitdaging op mijn pad komen. Daarvan ben ik overtuigd."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden