Zowel 's middags als 's avonds na afloop gratis chocolademelk en glühwein op het Kerkplein. Foto: Louis Swart. 
Zowel 's middags als 's avonds na afloop gratis chocolademelk en glühwein op het Kerkplein. Foto: Louis Swart.  (Foto: louis swart)

Kerst-Inn Ruurlo in twee uitvoeringen

RUURLO - Twee mogelijkheden zijn er komende zaterdag (14 december) om de Ruurlose Kerst-Inn bij te wonen. Er is een eerste uitvoering om 16.00 uur en een tweede om 19.30 uur. De deur van de Dorpskerk gaat een half uur vóór aanvang open.

Het belooft weer een sfeervolle Kerst-Inn te worden met optredens van veel muzikaal talent uit Ruurlo. De koren Sing a Song, Plica Vocalis en het Kerst-Inn Projectkoor hebben de afgelopen maanden een aantal prachtige liederen ingestudeerd. Koorzang wordt afgewisseld met solo's en samenzang. Margriet te Morsche schreef voor deze Kerst-Inn enkele gedichten. Een blazerskwintet van Sophia's Lust zorgt voor een prachtig intermezzo. En natuurlijk is het luisteren naar en het samen zingen van het door kinderen geschreven Kerst-Inn lied 'Kerst gaat niet alleen over jingle bells' een hoogtepunt. Na beide uitvoeringen zijn alle bezoekers welkom in de Kerst-Inn tent op het Kerkplein waar gratis chocolademelk en glühwein wordt geschonken. Het complete programma staat op de website van de Kunstkring Ruurlo.

Voldoende zitplaatsen
Door te kiezen voor twee uitvoeringen hoopt de organisatie een te volle Dorpskerk, zoals vorig jaar, te voorkomen. Toen waren er zo'n 250 bezoekers en dat waren er eigenlijk te veel. Een aantal mensen had nauwelijks zicht op het podium met koren en solisten. Dit jaar kan bij een spreiding over beide uitvoeringen én een hogere opkomst toch iedereen op een mooie plaats rekenen. Een ander voordeel is, dat wie 's avonds liever niet meer in het donker naar buiten gaat, de uitvoering om 16.00 uur (deur om 15.30 uur open) kan bijwonen. Om die reden zijn er 's middags extra plaatsen voor rolstoelen gereserveerd.

Portemonnee
Aan de organisatie van de Kerst-Inn zijn dit jaar nogal wat extra kosten verbonden. Er moet voor het eerst huur betaald worden voor de Dorpskerk. Ook de techniek - heel belangrijk– is een forse kostenpost. De werkgroep Kerst-Inn is bijzonder verheugd over hoe ondernemers in Ruurlo – en zelfs daarbuiten – het overgrote deel van de kosten voor hun rekening hebben genomen. Helaas is nog niet alles gedekt. Daarom is de opbrengst van de collecte bij de uitgang dit jaar niet alleen bestemd voor de gebruikelijke goede doelen, te weten de kerstpakkettenactie en de noodhulp door de Berkellandse kerken. Er moet helaas een greep in de collectezak worden gedaan om de kosten te betalen.
Maar met twee uitvoeringen komen er mogelijk meer bezoekers. Als die allemaal een paar
euro meer geven kan er toch een mooi bedrag naar beide goede doelen. De entree en warme dranken op het Kerkplein zijn gratis, maar de werkgroep Kerst-Inn rekent erop dat de bezoekers een gevulde portemonnee voor de collecte meenemen.

www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden