Klootschieters 't Broek doen goede zaken

RUURLO - Het eerste klootschietteam van Zwolle uit Groenlo staat na de zesde competitiewedstrijd nog steviger op de eerste plaats in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). De voorsprong op de overige teams werd afgelopen weekeinde wederom groter op het parcours in het Borculose Dijkhoek. 't Broek uit Ruurlo liep uit op naaste concurrent Eibergen en verkleinde de achterstand op Klein Dochteren (Lochem) waardoor het nog steeds zicht houdt op de tweede plaats.

Zwolle wist met 42 schoten op het ruim vijf kilometer lange parcours in Dijkhoek het verschil met achtervolger Klein Dochteren wederom te vergroten. Dit team viel iets tegen en met 48 schoten en een vierde plaats werd maar liefst zes schoten toegegeven op de koploper. Het verschil in het tussenklassement bedraagt nu, halverwege de competitie, inmiddels zeventien schoten. Achter de koploper deed 't Broek prima zaken met een score van 44 schoten. De Ruurloërs bleven Eibergen dat 46 schoten noteerde twee schoten voor en werden keurig tweede. Ook het tweede team van 't Broek was goed op dreef. Met 49 schoten en een zesde plaats werden goede zaken gedaan in het klassement. Respelhoek (Geesteren) dat zevende staat zag Zwolle 2 (45 schoten) verder weglopen door zelf met vijftig schoten en een zevende plaats te eindigen. Onderlingen (Haarlo) moest helaas verstek laten gaan met als gevolg dat de achterstand op 't Broek 2 dat de achtste plaats de ranglijst bezet is toegenomen.
In de tweede klasse waren er enkele verrassingen. Koploper Respelhoek 2 ging met een score van 58 schoten en een vijfde plaats behoorlijk onderuit. Onderlingen 2 profiteerde daar maximaal van door met een prima score van 48 schoten de dagwinst binnen te halen. Dijkhoek deed het op haar thuisparcours ook netjes en eindigde met 56 schoten op de derde plaats. Heksenkring (Barchem) had dezelfde score maar meer meters over de meet en liet de mannen uit Dijkhoek niet dichterbij komen in het tussenklassement waar Heksenkring vierde en Dijkhoek vijfde staan geklasseerd. Over veertien dagen gaan de teams naar Winterswijk waar de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar wordt verschoten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden