Verschillende meisjes van RGV scoorden een medaille. Foto: PR.
Verschillende meisjes van RGV scoorden een medaille. Foto: PR. (Foto: )

Drie podiumplaatsen voor RGV-meisjes

RUURLO - Met 24 meisjes kwam RGV Ruurlo zaterdag aan de start bij de eerste turnwedstrijden in de vierde divisie Regio Oost. De Ruurlose vereniging was verantwoordelijk voor de organisatie van deze wedstrijd in Winterswijk. De wedstrijddag was verdeeld over vier wedstrijden in twee banen.

In de eerste wedstrijd gingen de vijf jeugd-2-meisjes in supplement F meteen goed van start.Ze hadden een paar weken eerder de clubteamkampioenschappen gewonnen maar moesten nu individueel aan het werk. Dat pakte zo goed uit dat vier van de vijf meisjes bij de eerste tien eindigden met twee podiumplaatsen. Marit Olthof pakte goud en Maeve Timmerman het brons. Jessica Kolkman werd vijfde en Maud Holsbeeke negende. Fayen Post had een pechdag en werd negentiende.
In de andere baan werd er geturnd door de instappers, de jongste deelnemers. Voor een eerste wedstrijd deden ze het niet slecht. Sophie Gotink werd netjes vijfde, Tess Klein Selle achtste, Isa Hesselink elfde en Jet Gerritsen negentiende.
In de tweede wedstrijd deden de meisjes in pupil 1 D1 en junior E het net niet goed genoeg voor een podium plek. Bij de pupillen 2 D1 waren er vier turnsters die goed mee konden komen. Alle vier wisten ze bij de eerste vijftien te eindigen in een veld van dertig meisjes. Laura Olthof en Kealyn Regelink eindigden met een zevende en achtste plaats het hoogste in de eindlijst.
In de laatste wedstrijd waren de senioren supplement D en de jeugdmeisjes D1 op de wedstrijdvloer.
Neele Ketting had de eerste drie ronden nog zicht op een podiumplek. Helaas ging er wat mis op balk en moest ze genoegen nemen met een vierde plaats. In de andere baan deed Pien te Vaanholt het wel heel goed. Met een eerste plaats op vloer en een tweede op balk ging ze uiteindelijk met een bronzen medaille naar huis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden