De midwinterhoornblazers uit Geesteren. Foto: PR
De midwinterhoornblazers uit Geesteren. Foto: PR (Foto: )

Midwinterhoornwandeling tweede kerstdag

GEESTEREN - De Midwinterhoornblaozers van Geesteren verzorgen op tweede kerstdag weer hun traditionele jaarlijkse midwinterwandeling. De wandeling is ongeveer 10 kilometer en leidt door het mooie coulisselandschap rond het dorp. Verdwalen kan niet want de route is goed aangegeven en bovendien kan men tijdens het lopen bijna altijd de karakteristieke kerktoren van Geesteren zien.

De tocht start op het Kerkplein en kost 5 euro per persoon, te betalen bij aanvang. Aanmelding ter plekke. Deelnemers krijgen dan een aantal munten mee voor versnaperingen onderweg. Zo komt men onder meer een rustplaats tegen waar snert wordt geserveerd. Ook krijgt men tijdens de wandeling poffertjes en aan het eind van de tocht een heerlijk glas glühwein. De wandelaars kunnen zich onderweg opwarmen aan brandende vuurkorven die op de route zijn geplaatst.
De Midwinterhoornblaozers Geesteren bestaat uit een enthousiaste groep vrouwen en mannen die er plezier in hebben om de midwinterhoorn te blazen. Een traditie die al eeuwen duurt. De blaozers staan verdeeld over de route en zorgen voor de bekende melancholieke klanken en melodieën.
Wie meer wil weten over de blaozers en waar en wanneer zij nog meer blazen, kan terecht op de website van deze groep.

midwinterhoornblazers-geesteren.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden