Vrij Land. Foto: PR
Vrij Land. Foto: PR

Twee militaire orkesten naar Borculo

Algemeen

BERKELLAND - Muziekvereniging Volharding en Stichting Veteranen Platform Berkelland hebben de handen ineen geslagen met het organiseren van een militair concert(en) in Borculo. Op vrijdag 3 april 2020 zal de Militaire Kapel Johan Willem Friso afreizen naar sporthal 't Timpke in Borculo om daar de bezoekers te voorzien van een prachtig belevingsconcert dat in het teken staat van 'Herdenken en Erkenning'. De opbouwcrew van de kapel zal de sporthal omtoveren tot een ware theaterzaal. Dit concert valt binnen het provinciale thema 75 jaar vrijheid.

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden neemt het orkest het publiek met fantastische muziek en poƫtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden. De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven. ValƩry Van Gorp vertelt en zingt over vrijheid. Dirk BrossƩ schreef een aantal nieuwe composities waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire Ʃn nieuw gecomponeerde muziek bevat. De KMKJWF voegt de nodig diepgang en historische kleuring toe. De 52 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze. Deze voorstelling is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en Stichting Nederlandse Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven.
Op dinsdag 7 april 2020 komt de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers naar Borculo voor het educatieve gedeelte van dit concert. Voor scholieren is er een compacte variant gemaakt, uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Zij zullen tweemaal een voorstelling geven in het Muziekcentrum in Borculo. De organisatie is samen met de gemeente Berkelland bezig om alle scholen in Berkelland te voorzien van een uitnodiging voor dit concert. Naast de voorstelling is er ook een lesbrief voor de scholen. Zo kunnen ze de kinderen voorbereiden op het concert en er een echt educatief uitje van maken. De voorstelling is voor de groep 7 en 8 van de lagere school en klas 1 en 2 van het vmbo.
Wie dit concert niet wil missen, kan de kaarten al kosteloos reserveren op www.volhardingborculo.nl/militairekapeljohanwillemfriso. Wanneer de kaartverkoop van start gaat ontvangt men een mail dat ze afgehaald kunnen worden. Kaarten kosten vijf euro per stuk inclusief een consumptie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant