Dwars door het veld en door het water volgen mens en dier het spoor van de vos. Foto: Archief Achterhoek Nieuws - PR
Dwars door het veld en door het water volgen mens en dier het spoor van de vos. Foto: Archief Achterhoek Nieuws - PR (Foto: )

Slipjacht Gelselaar

GELSELAAR - Op zaterdag 14 december wordt de slipjacht rondom Gelselaar weer verreden, door de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging.

Het plaatselijk jachtcomité, bestaande uit Jan Krebbers, Wim Hondelink, Mark Klein Willink, Frank Douglas en Eric Busch, heeft weer een mooie route uitgezet door weilanden en bos. Er wordt een spoor getrokken met een urine-doordrenkte jutezak en de jachthonden moeten dit spoor zoeken.
De meute van de Vereeniging bestaat uit foxhounds, aangevuld met enige outcrosses (kruising tussen foxhound en bloedhond). De meute honden, op afstand gevolgd door de amazones en ruiters te paard, volgt het getrokken spoor van vossengeur.

Alle ruiters, paarden en honden verzamelen bij Erve Brooks waar ook rond 13:00 uur de meet zal plaatsvinden, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in verband met de wegwerkzaamheden in het dorp.
Na de speeches KNJV-lid Houben en burgemeester Van Oostrum van Berkelland en het 'aanblazen' van de jacht door een Corps Sonneurs gaan de combinaties het veld in.

De jacht zal nabij Erve Brooks eindigen rond 15:30 uur. Alle grondeigenaren en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de slipjacht te aanschouwen. Zonder de grondeigenaren kan er geen jacht worden verreden; het jachtcomité Gelselaar dankt hen hartelijk voor de medewerking.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden