Midwintersfeer bij De Lebbenbrugge. Foto:  Ben Tragter
Midwintersfeer bij De Lebbenbrugge. Foto: Ben Tragter

Midwintermiddag op de Lebbenbrugge

Algemeen

BORCULO - Op zaterdag 14 december is er van 13.00 tot 17.00 uur in en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 te Borculo een midwintermiddag.

In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen en in de oude schuur speelt een fagot-ensemble. Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arrenslee. Mocht er geen sneeuw zijn en het is redelijk weer, gaat het tochtje per tentwagen, de nieuwste aanwinst van het wagenpark van de Lebbenbrugge.

Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen, midwinterhoornblazers uit Geesteren blazen hun tonen over het land en er is een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn en houtbewerking. Er worden oliebollen en Nieuwjaarsrolletjes gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden onder andere kerststollen gebakken.

Te zien is hoe kerstkaarten worden gemaakt. Deze zijn ook te koop evenals kerststukjes, vogeltaarten en potjes Lebbenbruggehoning. Er is een slager die balkenbrij maakt, Frans Konijnenburg maakt een stoofpotje er en er worden tamme kastanjes gepoft en er zijn strovlechters. Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bord snert met roggebrood met spek of een beker chocolademelk en de klanken van het fagot-ensemble zijn er genoeg ingrediënten om een gezellige middag te beleven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant