Workshops kadasteronderzoek

ACHTERHOEK - Het erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers houdt op op de maandagen 13 en 27 januari van 09.30 tot 12.00 uur en op maandag 20 januari van 19.30 tot 22.00 uur workshops kadasteronderzoek.

Het kadaster is voor genealogen een belangrijke bron omdat hierin het bezit en gebruik van onroerende eigendommen is vastgelegd. Het trad in 1832 in werking en had als doel een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken. De workshop heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Aan de hand van opdrachten leert men informatie zoeken over percelen, de eigendomssituatie en de veranderingen hierin. Men leert werken met de verschillende vormen van kadastrale registraties die het Erfgoedcentrum in huis heeft.

De inventarissen van het gemeentelijke kadaster van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk zijn in te zien op www.ecal.nu.

De workshops zijn telkens bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, 't Brewinc, studiezaal eerste verdieping, IJsselkade 13 te Doetinchem. Aanmelden kan via info@ecal.nu of 0314-787078. De workshops gaan door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave en de opgave is pas definitief nadat men een bevestiging heeft ontvangen. De kosten zijn vijftien euro, leden Nederlandse Genealogische Vereniging en donateurs Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers:12,50 euro; te betalen op de cursusdag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden