Van de allerkleinsten tot de jong belegen recreanten, iedereen deed vol enthousiasme mee aan het RGV Gala. Foto: Wilma Arink.
Van de allerkleinsten tot de jong belegen recreanten, iedereen deed vol enthousiasme mee aan het RGV Gala. Foto: Wilma Arink. (Foto: )

RGV's Hollywood-Gala een spectaculaire show

RUURLO - Film en acteerwerk, musicals, dans, popcorn, boeven en helden. Werkelijk alles werd zaterdag uit de kast gehaald tijdens het Gala van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RGV). Samen met de professionele licht en geluidshow waande de bezoeker zich niet in een overvolle sporthal 't Rikkenhage maar in Hollywood.

Van de allerkleinsten tot de jong belegen recreanten, iedereen deed vol enthousiasme mee aan het RGV Gala. De show was zaterdag opgedeeld in twee stukken. 's Middags waren de jongste leden aan de beurt en 's avonds de oudere leden. Het 'toneel' was zo in stukken verdeeld dat er altijd een show te zien was. Gedragen door een spectaculaire lichtshow, overdonderend geluid en een drietal enorme led-schermen vielen de toeschouwers van de ene verbazing in andere. Het publiek hoefde zich geen moment te vervelen. 's Middags was de aftrap voor de turnselectie meiden op muziek van de zeven dwergen waarna onder meer Pippi Langkous, de Blues Brothers, Jungle Book, Rocky en Sister Act de revue passeerden. Ook mocht een aantal gymnasten hun individuele oefening laten zien. Stil werd het publiek van het optreden van de acrogym-selectie die een aantal scènes uit de Netflix serie La Casa de Papel naspeelde. Maar liefst negentien meiden lieten een spectaculaire show zien met dans en acro-elementen waarbij verschillende meiden hoog door de lucht vlogen. 's Avonds kwam het spektakel onder andere langs in de vorm van Mama Mia, Police Academy, Grease, Cats, Hawaï 5-0 en Mary Poppins. De turnsters lieten strakke oefeningen zien en de trampolinespringsters en -springers maakten dubbele salto's en sprongen tot aan het plafond. Beide shows werden gepresenteerd door showmasters Marieke Mijnen (voorzitter RGV) en Gerrit Woestenenk (trainer RGV) die er een mooi geheel van maakten.

Bij de Ruurlose gymnastiekvereniging gebeurt veel meer dan vaak gedacht wordt. Niet alleen de traditionele toestellen kwamen deze dag voorbij, ook acrogym, trampolinespringen en oefeningen op de tumblingbaan werden gedaan. Er werden zelfs banken aan evenwichtsbalken gehangen waarop turnsters hun kunsten vertoonden. Voor sommigen was het een hele strakke planning. Zo was trainer Niek Bosvelt er maar druk mee. Hij had 's avonds de leiding over een meiden-gymgroep, een jongens-gymgroep, hielp tussendoor met op- en afbouwen en deed zelf ook mee met de dames- en herengroep op de tumblingbaan.
Dit gala was nooit mogelijk geweest zonder de hulp van de v
ele vrijwilligers, voorafgaand, tijdens en na de show. Materiaal regelen, draaiboeken maken, alles op- en afbouwen, meedraaien bij de kassa en lotenverkoop; er waren heel wat mensen nodig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden