Ruim veertig amazones en ruiters namen deel aan de Barchemse slipjacht. Foto: Gradus Derksen
Ruim veertig amazones en ruiters namen deel aan de Barchemse slipjacht. Foto: Gradus Derksen (Foto: )

Prachtige 'doordeweekse' slipjacht in Barchem

BARCHEM – In tegenstelling tot vele andere slipjachten in de regio zoals die in Ruurlo, Vorden en Geesteren vindt de jaarlijkse slipjacht in Barchem van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging uit Soestdijk niet in het weekeinde maar 'door de week' plaats. Dit jaar werd de jacht woensdag 20 november weer verreden over de landerijen en door de bossen rond Barchem. De Fieldmaster was Jacques Bakker en Huntmaster Hester Klein Willink.

Rond 11.00 uur kwamen honden aan op de parkeerplaats bij Recreatiecentrum De Heksenlaak in Zwiep. Weldra volgden de eerste paardentrailers en de paardenvrachtwagens. Om ongeveer half één gingen de amazones en ruiters naar hun paarden om deze op te zadelen. Na een korte toespraak van Fieldmaster Jacques Bakker vertrokken de paarden, met daaraan voorafgaande de honden met hun begeleiders, naar de start van de eerste run bij Conferentieoord De Morgenstern aan 't Witzand.

Ruim veertig amazones en ruiters hebben deelgenomen aan deze slipjacht. Het was een prachtig gezicht om de koppel honden en paarden zo stappend in colonne over de weg te zien gaan naar de start, gevolgd door een hele stoet met auto's en fietsers van toeschouwers. Bij de start aangekomen kregen de honden de geur van het te volgen spoor in de neus en gingen er luid blaffend achteraan. Al slingerend volgden de honden het spoor dat door de sliptrekker was getrokken. De paarden volgden op enige afstand en hun berijders genoten van het hondenspel in het veld.

Deze eerste run ging via 't Witzand en Enteldijk richting de Borculoseweg. Vanaf de Borculoseweg was het veld voor toeschouwers goed te volgen en na de oversteek van de Borculoseweg verdween het veld in het bos van Staatsbosbeheer. Vanaf de locatie van de eerste kill aan de Ruurloseweg kreeg men de hele meute weer in zicht en kwam de meute via de Lenderiet naar deze eerste stop. Vervolgens ging het hele veld vanaf de Flierdijk, Enkweg, Looweg en een oversteek van de Lochemseweg de Barchemse- en Zwiepse Enk in. Vanaf de Zwiepse kant konden de toeschouwers het hele veld weer zien aankomen en vervolgens verdween het veld in het Soerinkbos op weg naar de tweede kill op het terrein van de Ruitersport Vereniging Barchem.

Een prachtig gezicht ondanks het wat mistige weer. Na deze stop ging het veld via de Rammelgoor, Lindeboomsweg en de Hofmanssteeg richting de Berkel nabij de Wengerbrug. Hierna kwam er een fraai stuk via het open veld langs de Berkel (verhoogde dijk) om zo over de Lochemse Berg de eind kill op het hoog gelegen perceel weiland nabij de Zwiepseweg te bereiken. Hier kregen de honden hun welverdiende pens waar ze heerlijk van smulden. Vanaf deze eindkill terug naar De Heksenlaak alwaar lekker nagepraat werd, men kon genieten van een drankje en het heerlijke stamppotbuffet. De organisatie, de verkeersregelaars, sliptrekkers werden bedankt voor hun inzet en het doen welslagen van de Slipjacht Barchem 2019.

Voor meer foto's, zie de website.


www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden