Er werd ook een bezoekje gebracht aan het Kristalmuseum. Foto: PR
Er werd ook een bezoekje gebracht aan het Kristalmuseum. Foto: PR (Foto: )

Geslaagde netwerkdag recreatie & toerisme Berkelland

BERKELLAND - Op donderdag 14 november namen in Borculo zestig personen deel aan de 'kennis- en netwerkdag' voor toeristisch en recreatief Berkelland. Deze middag voor ondernemers, VVV's, musea en overige toeristische en recreatieve organisaties stond in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie, netwerken en het delen van ideeën. Organisatoren waren Achterhoek Toerisme en gemeente Berkelland.

In Proeflokaal01, in de historische watermolen in Borculo, werden de gasten ontvangen. Ze werden welkom geheten door wethouder recreatie & toerisme, en tevens voorzitter van Achterhoek Toerisme, Marijke van Haaren. Vervolgens gaf Harry van den Broek, Achterhoek Toerisme, een inkijk in zijn werkzaamheden als regiocoördinator voor gemeente Berkelland. Heleen Faber, Coördinator Kennis & Ontwikkeling bij Achterhoek Toerisme, nam de gasten aansluitend mee door de resultaten van het Vitaliteitsonderzoek Verblijfsrecreatie Achterhoek. De sector is momenteel gezond, maar voor alle betrokken partijen ligt er een taak om deze ook de komende jaren gezond te houden.

Na het delen van kennis was het tijd om op pad te gaan. Al wandelend brachten de aanwezigen, verdeeld in twee groepen, een bezoek aan de Zompenloze met de Jappe en het Kristalmuseum waar zij door de vrijwilligers gastvrij ontvangen werden. Aan de hand van een Berkelland-quiz werd door Naomi Höfkes, beleidsadviseur recreatie & toerisme bij gemeente Berkelland, de toeristische kennis van de aanwezigen getest.

De dag werd afgesloten bij Proeflokaal01, waar de aanwezigen tijdens de netwerkborrel kennis maakten met de bieren van het streekmerk 'Heeren van Borculo'. Zowel Achterhoek Toerisme als gemeente Berkelland kijken terug op een zeer geslaagde middag: "Met de kennis- en netwerkdag is een mooie basis gelegd voor de verdere professionalisering van het toeristische en recreatieve product van Berkelland. We hopen dat ondernemers geïnspireerd zijn geraakt om samen met elkaar, de gemeente en Achterhoek Toerisme aan de slag te gaan om toeristen en recreanten een nog mooiere ervaring te bieden in Berkelland."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden