Klootschieters de straat op

Vijf Achterhoekers strijden mee om EK-tickets in NKB Championstour

RUURLO - De Nederlandse klootschiettoppers stonden zaterdag 16 november al vroeg klaar voor de eerste Championstour wedstrijddag onderdeel straat. Vijf van hen waren Achterhoekers: Jurgen en Arno te Brake van KV Zwolle uit Groenlo, Patrick Zieverink, Marleen Hoffmann en Suzan Zieverink van KV 't Broek. Zij moesten zich bewijzen op het EK parkoers van 2016 in het Twentse Tilligte.

Tijdens deze wedstrijden wordt met twee omlopen van tien schoten bepaald wie de beste is en met de beste score naar huis gaat. Inzet is een plek die recht geeft op het EK in het Hemelvaartsweekend 2020 in Duitsland bij de VSHB. De beste tien mannen, zes vrouwen, vier jongens en drie meisjes worden afgevaardigd namens de Nederlandse Klootschieters Bond. (NKB)
De eerste wedstrijddag liet wisselende resultaten zien voor klootschieters uit de regio. Bij de mannen verschenen drie klootschieters uit de Achterhoek aan de start. Jurgen te Brake begon de eerste omloop netjes en met een score van 1407 meter en eindigde hij als achtste. De tweede wedstrijdronde was minder en met 1102 meter werd hij negentiende. Patrick Zieverink begon de eerste wedstrijd prima. Hij had op het eind twee mindere schoten maar eindigde met 1508 meter toch nog op een prima derde plaats. De tweede wedstrijd begon hij matig. Goede en mindere schoten en wisselden elkaar af en met 1185 meter kwam hij niet verder dan de zeventiende plaats. Arno te Brake deed het prima. In de eerste omloop werd hij met 1482 meter vierde en in de tweede oploop nogmaals, maar nu met een afstand van 1417 meter. In het tussenklassement staat Jurgen te Brake zestiende, Patrick Zieverink bezet een mooie negende plaats en Arno te Brake staat verrassend op de tweede plaats.

Vrouwen
Bij de vrouwen waren Marleen Hoffmann en Suzan Zieverink van K.V. 't Broek (Ruurlo) vertegenwoordigd. Marleen Hoffmann net terug van een ernstige knieblessure deed het netjes. In de eerste omloop was zij met een afstand van 1034 meter. vijfde. In de tweede omloop ging het iets minder maar met haar 991 meter werd ze toch nog elfde. Suzan Zieverink startte in de eerste omloop matig. Het ritme wilde maar niet komen. Met een afstand van 954 meter bezette ze een matige elfde plaats. De tweede omloop begon ook niet goed. Na zeven schoten had ze nog maar rond de zeshonderd meter. Drie super schoten zorgden ervoor dat ze toch nog met een prima afstand van 1137 meter eindigde. Een mooie bijbehorende derde plaats was haar deel. In het tussenklassement staat Marleen Hoffmann tiende. Suzan Zieverink Bezet de zesde plaats. Bij de jongens en meisjes zijn er geen afgevaardigden uit de Achterhoek.
De volgende wedstrijddag is 30 november, wederom in Tilligte.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden