KV Zwolle koploper landelijke straatcompetitie klootschieten

RUURLO - Het mannenteam van klootschietvereniging Zwolle presteert naast de Achterhoekse competitie ook in de landelijke straatcompetitie prima. Op het parcours van Huier (Geesteren Ov) wonnen de mannen uit Zwolle zondag de derde landelijke wedstrijd. Daarmee bemachtigden ze de koppositie in het tussenklassement.

Zwolle, ook koploper in de Achterhoekse competitie, deed met 44 schoten en een eerste plaats goede zaken. De mannen van 't Broek uit Ruurlo waren minder op dreef. Een wedstrijd waarin diverse bochten en kruisingen net niet gehaald werden werd met zes schoten verschil verloren van directe tegenstander Nooit Gedacht (Noord Deurningen) dat met 45 schoten derde werd. De score van 51 schoten van de mannen uit Ruurlo was goed voor de twaalfde plaats. In het algemeen klassement na drie wedstrijden staat 't Broek op een prima achtste plaats. Zwolle dat naaste concurrent Beuningen in een directe confrontatie met één schot versloeg staat nu vier punten voor op dit team. De kampioen van vorig jaar Mander dat afgelopen weekend niet verder kwam dan een zesde plaats bezit de derde plek in het tussenklassement.
In de vrouwenklasse met zes teams won de kernploeg wederom met ruime afstand van de overige teams. Het kernploegteam bestaande uit diverse landelijke toppers speelt buiten mededinging mee. In deze klasse spelen dit jaar geen vrouwenteams mee uit de Achterhoek.
De volgende landelijke straatcompetitiewedstrijd is over vier weken in Elim (Drenthe).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden