Twee bondskruisen uitgereikt op vogeltentoonstelling

BERKELLAND - In het weekeinde van 16 en 17 november werd de jaarlijkse onderlinge vogeltentoonstelling van de vogelvereninging Borculo/Neede gehouden. Dit jaar werd de tentoonstelling gezamenlijk gehouden met buurvereninging De Berkel uit Eibergen. Gezien het gestaag terug lopen van de ledenaantallen, waardoor ook het aantal inzenders terug loopt, is deze samenwerking gezocht om toch een aantrekkelijke show neer te zetten. Het is dan ook gelukt om in de zaal van cafe/restaurant De Olde Mölle te Neede ruim 345 vogels tentoon te stellen.

De aangeboden vogels zijn onder te verdelen in kleur- en postuur kanaries, tropische,cultuur en diverse papagaaiachtige vogels. Na de keuring gaven de keurmeesters van de NbvV te kennen onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit die er aangeboden werd. Dit laatste bleek ook wel uit de puntenwaardering die de vogels kregen. Ruim zestig procent van de vogels had 90 punten of meer.
Kampioen kleurkanaries: stam en stel lipochroom geel intensief van Schäperclaus Eibergen, 375 en 186 punten. M. Egberink werd kampioen met lipochroom geel intensief enkeling 94 punten. Hij had daarmee de mooiste kanarie van de tentoonstelling en mocht het Bondskruis in ontvangst nemen. Inzender Schäperclaus had de vijf mooiste vogels van de tentoonstelling met totaal 462 punten. Bij de vorm- en postuurkanarie's was het stel Fife Fancy donkerbont.int. 185 punren en enkeling, border donkerbont schimmel met 94 punten voor D. Nahuis uit Eibergen.
Bij de tropenvogels werd B. ten Tije kampioen met een stel blauwfazant mutant 183 punten.
H. van Waardenburg werd kampioen met een nonparel wildkleur 94 punten waarmee hij tevens de mooiste vogel van de tentoonstelling had en het Bondskruis in ontvangst mocht nemen.
Bij de cultuurvogels werd G. Wensink uit Eibergen kampioen stel Barmsijs bruin met 184 punten. G. Hondorp werd enkeling kampioen met een Europees baardmannetje met 94 punten.
Bij de grasparkieten werd J. Ordelman kampioen met een cinemon lichtgroen met 93 punten.
T. Bolster werd kampioen met zowel stam fischeri lutino 369 punten, stel personata groen 182 punten en enkeling personata groen 92 punten.
H. Nijhuis werd kampioen enkeling bij de agapornissen rossicollis groen met 93 punten.
H. ten Have werd kampioen met een swiftparkiet met 93 punten.
Ondanks enkele tegenslagen bij kwekers was er sprake van een mooie serie tentoongestelde vogels van prima kwaliteit. De organisatoren kijken dan ook terug op een geslaagde tentoonstelling .

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden